2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Eredménytelenül zárult az első németországi menekültügyi csúcstalálkozó

Nem tudott megegyezni a berlini kormány a német tartományok és városok vezetőivel az először megrendezett menekültügyi csúcstalálkozón.

  • Eredménytelenül zárult az első németországi menekültügyi csúcstalálkozó

A résztvevők csak arról tudtak megállapodni, hogy munkacsoportokat hoznak létre, amelyek javaslatokat tesznek áprilisig a migrációval kapcsolatos problémák megoldására. A balliberális német kormány belügyminisztere ugyanakkor kijelentette: nem mehet tovább, hogy csak néhány ország fogadja be a menekültek túlnyomó részét. A találkozón Olaf Scholz német kancellár nem vett részt. A legnagyobb ellenzéki erő, a CDU felhívta a figyelmet, hogy a kitoloncolásig tartó őrizet meghosszabbítása nem segít. Szerintük: szorosabb együttműködésre van szükség a származási országokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!