2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Eredménybecslési botrány: négy igazgatót menesztett a Tesco

Négy igazgatót függesztett fel a Tesco az áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt. A brit kiskereskedelmi hálózat egyúttal vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miként tévedhettek a vezetők mintegy százmilliárd forintot.

Már saját magára is alkalmazza szlogenjét az egyik multilánc. Négy igazgató menesztésével tette gazdaságosabbá működését a brit Tesco, miután kiderült, hogy a vezetők túlbecsülték a nyereséget. Az igazgatótanács előzetes megállapításai szerint 250 millió fonttal, azaz több mint százmilliárd forinttal tévedtek.

A cég a vizsgálat miatt október 1-jéről október 23-ára halasztotta az előző hat hónapra vonatkozó eredményjelentésének ismertetését. Az üzletlánc nehéz évet él át. Augusztusban már három éven belül a harmadik nyereségfigyelmeztetés közzétételére kényszerültek. Előzetesen 3 milliárd font, hetekkel később viszont csak 2,4 milliárd font nyereséget vártak. A legutolsó profitfigyelmeztetés pedig már csak legfeljebb 1,1 milliárd fontról szól, szemben a tavalyi év 3,3 milliárdos profitjával. Ám a piaci elemzők még ezt is sokallják, szerintük legfeljebb 850 millió font lehet a cég nyeresége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!