2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Erdőtüzek pusztítanak Európában

Egy tűzoltó meghalt, hatan pedig megsérültek oltás közben Portugáliában, ahol Oleiros városánál kigyulladt az erdő. A meteorológusok szerint a következő napokban közel 40 fok és 65 km per órás szél várható, így valószínűleg több települést evakuálni kell. Közben Görögországban sikerült megfékezni az öt napja pusztító erdőtüzet, a Peloponnészoszi-félszigeten és Kefaloniában mintegy 900 tűzoltó végezte az oltást a nap 24 órájában.

  • Erdőtüzek pusztítanak Európában

Hatalmas füstfelhő borítja be a Peloponnészoszi-félsziget keleti partját. Öt nap után sikerült megfékezni az erdőtüzet, amely több ezer hektárnyi területet pusztított el. A természeti csapás miatt három települést és két nyári tábort kellett kiüríteni. A hatóságok 900 tűzoltót mozgósítottak, mivel több mint 50 helyen csaptak fel a lángok.

A térségben mintegy kétszáz szakember felügyeli a helyzet további alakulását, hogy elkerüljék a két évvel ezelőtti Athénhez közeli katasztrófát. Az elmúlt évtized legsúlyosabb erdőtüzében 102-en haltak meg.

Szombaton felcsaptak a lángok a lángok a Portugália középső részén lévő Oleiros városánál is.

Az erős szél és a magas hőmérséklet miatt a tűz átterjedt a két szomszédos településre is. A katasztrófavédelem szerint az elsődleges feladat az emberéletek megvédése, ahol szükséges evakuálják a településeket. A lángok megfékezésén 850 tűzoltó és legalább ennyi önkéntes dolgozik. Munkájukat 14 repülő is segíti a levegőből. Szombaton egy 21 éves tűzoltó meghalt, hat társa, valamint egy civil pedig megsebesült, mikor oltás közben autóbalesetet szenvedtek.

A portugál meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy a hőmérséklet még várhatóan nőni fog, a hét elején elérhet a 40 Celsius fokot is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!