2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Erdőtűz pusztít Dél-Spanyolroszágban

Már több mint háromezer embert kellett kitelepíteni Andalúziában, ahol napok óta sikertelenül próbálják megfékezni a nagy kiterjedésű erdőtüzet. A Dél-spanyolországi katasztrófában az oltást a hőség és az erős szél nehezíti. Németországban közben egy kutatás keretében azt vizsgálják, hogy szárazságtűrő fák telepítésével meg lehet-e állítani az erdők pusztulását.

  • Erdőtűz pusztít Dél-Spanyolroszágban

A lángok eddig több mint tízezer hektárnyi területet emésztettek fel a fenyő- és eukaliptusz-erdőkkel borított hegyvidéki területen. A déli tartományban utoljára három évvel ezelőtt volt hasonló nagyságú tűzeset.

A kitelepítéseket elővigyázatosságból rendelték el, lakott települést egyelőre nem fenyegetnek a lángok. Akiknek nincs hová mennie, azoknak a Vöröskereszt a környező iskolákban alakított ki szálláshelyeket.

Már több mint 500-an dolgoznak a tűz eloltásán. Munkájukat 24 repülőgép és egy helikopter segíti.

Spanyolországban az erdőtüzek szempontjából eddig kedvező volt az idei év. Eddig hét nagy, azaz 500 hektárt meghaladó erdőtűzzel kellett megküzdeni.

Németországban is azon dolgoznak, hogy megvédjék az erdős területeket. A globális felmelegedés miatt a mediterrán vidékeken honos fákat ültetnek - egyelőre kísérleti jelleggel.

Szerinte következő évtizedekben marad a korábbinál kedvezőtlenebb időjárás. Ezért kísérletként a szárazságot jól tűrő dél-európai tölgyeket kezdetek ültetni Frankfurt am Main környékén, Hessen tartományban.

Valódi megoldást ez sem fog hozni. A száraz és meleg nyarak miatt várható, hogy Európában egyre többfelé jelentenek majd gondot az erdőtüzek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!