2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik túlélték

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Erdőtűz pusztít Dél-Spanyolroszágban

Már több mint háromezer embert kellett kitelepíteni Andalúziában, ahol napok óta sikertelenül próbálják megfékezni a nagy kiterjedésű erdőtüzet. A Dél-spanyolországi katasztrófában az oltást a hőség és az erős szél nehezíti. Németországban közben egy kutatás keretében azt vizsgálják, hogy szárazságtűrő fák telepítésével meg lehet-e állítani az erdők pusztulását.

  • Erdőtűz pusztít Dél-Spanyolroszágban

A lángok eddig több mint tízezer hektárnyi területet emésztettek fel a fenyő- és eukaliptusz-erdőkkel borított hegyvidéki területen. A déli tartományban utoljára három évvel ezelőtt volt hasonló nagyságú tűzeset.

A kitelepítéseket elővigyázatosságból rendelték el, lakott települést egyelőre nem fenyegetnek a lángok. Akiknek nincs hová mennie, azoknak a Vöröskereszt a környező iskolákban alakított ki szálláshelyeket.

Már több mint 500-an dolgoznak a tűz eloltásán. Munkájukat 24 repülőgép és egy helikopter segíti.

Spanyolországban az erdőtüzek szempontjából eddig kedvező volt az idei év. Eddig hét nagy, azaz 500 hektárt meghaladó erdőtűzzel kellett megküzdeni.

Németországban is azon dolgoznak, hogy megvédjék az erdős területeket. A globális felmelegedés miatt a mediterrán vidékeken honos fákat ültetnek - egyelőre kísérleti jelleggel.

Szerinte következő évtizedekben marad a korábbinál kedvezőtlenebb időjárás. Ezért kísérletként a szárazságot jól tűrő dél-európai tölgyeket kezdetek ültetni Frankfurt am Main környékén, Hessen tartományban.

Valódi megoldást ez sem fog hozni. A száraz és meleg nyarak miatt várható, hogy Európában egyre többfelé jelentenek majd gondot az erdőtüzek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!