2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Erdogan pártja vesztett a nagyvárosokban

  •  Erdogan pártja vesztett a nagyvárosokban

Recep Tayyip Erdogan elnök pártja elvesztette Ankara irányítását és Isztambul is az ellenzéké lehet.

A fő ellenzéki erő, a Köztársasági Néppárt (CHP) bejelentette, hogy jelöltje Isztambulban is győzött. A hivatalos eredményre azonban még várni kell, a verseny nagyon szoros, kevesebb mint egytized százalék a különbség a kormánypárt jelöltje, Binali Yildirim és a CHP-s Ekrem Imamoglu között. A két legnagyobb török várost csaknem két évtizede Erdogan pártja irányította.

A helyhatósági választások azonban azt mutatják, hogy a gazdasági nehézségek miatt sokan a kormánypártot okolják. A török valuta 30 százalékot vesztett értékéből tavaly a dollárral szemben, miután Erdogan a szíriai kurdok ügye miatt diplomáciai válságba került az Egyesült Államokkal. Az infláció 20 százalék körüli, nő a munkanélküliség.

Erdogan elnök érezte a nyomást, ezért kulcsfontosságúnak nevezte a helyhatósági választást. Az ellenzéket azzal vádolta, hogy támogatja a terrorizmust.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!