2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Olimpiai álom Erdélyben 11:00

Külföld

Erdogan elnök kapta a legtöbb szavazatot a voksolás első fordulójában

Erdogan vezet, de lesz második forduló a török elnökválasztáson. A parlament tagjairól is tegnap döntöttek a törökök. Ott az elnök már örülhet, miután tarolt a pártja. Az ellenzék csalást emleget, de a hatóságok cáfolnak.

  • Erdogan elnök kapta a legtöbb szavazatot a voksolás első fordulójában

Fej-fej melletti küzdelemre számítottak a politikai szakértők Törökországban, ehhez képest Erdogan elnök magabiztos előnnyel zárta a választások első fordulóját.

Ugyan a második kör elkerüléséhez szükséges 50 százalékot nem tudta elérni a török elnök. A parlamenti választásokon azonban magabiztos győzelmet aratott a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja. A 600 fős török törvényhozásban 266 mandátumuk lesz.

Csalódást jelent az első fordulós eredmény az ellenzék számára. A Kemal Kilicdaroglu mögé felsorakozó baloldal azt remélte, hogy egy fordulóban leválthatják Erdogan elnököt, ehhez képest jelentős lemaradásban vannak.

Az ellenzék vezetője máris választási csalásról beszél, szerinte a kormány manipulálni akarja a szavazást. Az ellenzéki jelölt szavait a hatóságok azonban kétségbe vonták, állításuk szerint a voksolás során nem volt fennakadás.

Május végén, a második fordulóban már csak a két kiemelt jelölt marad versenyben. A szakértők most Erdogan elnököt tartják, azonban Kilicdaroglu beérheti a Törökországot 20 éve irányító államfőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!