2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 18:15

Külföld

EP-képviselő: Ursula von der Leyen tavaly 23 alkalommal repült magánrepülőgéppel

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tavaly 23 alkalommal repült magángéppel, míg a testület egésze együttvéve 29 esetben folyamodott ehhez a közlekedési megoldáshoz - derül ki egy hivatalos dokumentumból, amelyet Martin Schirdewan európai parlamenti képviselő, a német Baloldali Párt (Die Linke) vezetője hozott nyilvánosságra szerdán este.

  • EP-képviselő: Ursula von der Leyen tavaly 23 alkalommal repült magánrepülőgéppel

Az uniós biztosok magatartási kódexe szerint a magánrepülőgépeket csak kivételes esetekben lehet használni. Még Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő is - aki szintén tagja az Európai Bizottságnak - a dokumentum szerint a múlt évben csupán kétszer utazott magángéppel.

Schirdewan beszámolója alapján a Der Spiegel című német napilap azt írta, hogy von der Leyen tavaly háromszor is magánrepülőgépet használt Brüsszel és Strasbourg, az Európai Parlament két székhelye között, noha ezen az útvonalon gyors vasúti összeköttetés is van.

2021-ben és 2022-ben a bizottság elnöke az adatok szerint összesen 57 alkalommal bérelt magángépet. A testület szóvivője akkor ezt azzal magyarázta, hogy a koronavírus-járvány miatt kevesebb menetrend szerinti járat állt rendelkezésre.

"Szégyen, hogy az Európai Bizottság elnöke a klímaválság ellenére még mindig magánrepülőgépet használ" - nyilatkozott a Der Spiegelnek Martin Schirdewan. Véleménye szerint a bizottság tagjainak és munkatársaiknak nem lenne szabad többé engedélyezni, hogy olyan célállomásokra repüljenek, amelyeket vonattal hat órán belül el lehet érni.

"Arcátlanságnak tartom, hogy takarékoskodásra szólítják fel a kevés pénzből élő embereket, míg saját maguk magánrepülőgépeket használnak, hogy eljussanak A-ból B-be" - jelentette ki a baloldali politikus.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!