2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

ENSZ-jelentés Észak-Korea folytatja atomfegyver-programját

Észak-Korea folytatja atomfegyverkezési programját - áll az ENSZ jelentésében, amelyet a minapi rakétakísérletek után tettek közzé.

  • ENSZ-jelentés Észak-Korea folytatja atomfegyver-programját

A phenjani rezsim 2018-ban hirdetett moratóriumot a kísérleti atomrobbantásokra és a hosszú hatótávolságú rakétákkal végzett kísérletekre. Azt is bejelentette, hogy bezárják a Ponggje-riben működő nukleáris létesítményt.

A világszervezet által közzétett jelentés szerint viszont Phenjan nem hagyott fel a nukleáris robbanófejek fejlesztésével.

"A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság atomprogramja a kísérleti atomrobbantások mellőzése és a pongjje-ri nukleáris kutatóintézet bezárása ellenére folytatódik" - közölte csütörtökön az ENSZ szakértőcsoportja a februártól-augusztusig tartó időszakra vonatkozó jelentésében.

Észak-Korea a jongbjoni urándúsító üzemet is tovább üzemelteti az ENSZ szerint.

Ennek a létesítménynek a jövője volt az egyike a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök közötti második csúcstalálkozón felmerült vitás kérdéseknek. A februárban Hanoiban tartott csúcstalálkozó kudarccal zárult.

A Washington és Phenjan közötti kétoldalú tárgyalások azóta zsákutcában vannak.

A találkozót a tárgyalások újraindításának szándékéval tartották, amelyeket azóta sem folytattak.

Az amerikai elnök gyakran hangsúlyozza, hogy az egyik diplomáciai sikere, hogy Észak-Korea 2017-ben felfüggesztette a kísérleti atomrobbantásokat és a hosszú hatótávolságú rakétákkal végzett kísérleteket.

Az elmúlt hetek óta Phenjan egy sor kísérletet hajtott végre kis hatótávolságú rakétákkal, hogy elégedetlenségét fejezze ki az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlat miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!