2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Emelkedett a Laura hurrikán halálos áldozatainak száma

Legalább tizennégyre emelkedett szombatra az Egyesült Államok déli részén, Louisianában és Texasban pusztító Laura trópusi ciklon halálos áldozatainak száma - közölték szombaton a hatóságok.

  • Emelkedett a Laura hurrikán halálos áldozatainak száma

John bel Edwards, Louisiana kormányzója megerősítette, hogy államában legalább tíz ember meghalt. Többségük amiatt, hogy az áramszünetek miatt hordozható áramgenerátort használtak otthonukban, de a keletkezett szén-monoxid miatt megfulladtak.

Mások halálát a viharban kidőlt fák, ágak okozták. Egy ember akkor halt meg, amikor hajója elsüllyedt.

Az államban mintegy félmillió háztartásban nem volt elektromos áram - közölte oldalán a Poweroutage.us nevű helyi szolgáltató.

A Texasban feljegyzett négy halálos áldozat közül három szintén szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét. A Beaumont Enterprise nevű helyi lap megírta, hogy olyan hajléktalanokról van szó, akik egy billiárdteremben kerestek menedéket, ahova beállítottak egy áramfejlesztőt, és a keletkezett gáz végzett velük.

A helyi média egy másik ember haláláról is beszámolt, de nem lehet tudni, hogy ez közvetlen összefüggésben állna a szélvihar dühöngésével. Egy, a CBS tévéhálózathoz tartozó csatorna arról számolt be, hogy fa dőlt a férfi lakókocsijára.

A Laura vasárnap érkezett Haiti felől. A Hispaniola szigetének nyugati részén fekvő államban a hivatalos adatok szerint 31 ember halt meg a ciklon tombolásában. A szomszédos Dominikai Köztársaságban négy ember halt meg.

A Karibi-térség után a Mexikói-öblön át haladt a Laura az Egyesült Államok partjai felé, ahol csütörtök délutánra a négyes erősségű hurrikán trópusi viharrá gyengült.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemre és korra való tekintet nélkül  gyűjtötték össze a zsidókat + videó

Nemre és korra való tekintet nélkül gyűjtötték össze a zsidókat + videó

1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Ma, arra a több százezer zsidó honfitársunkra emlékezünk, akiket kiszakítottak közülünk. A a magyarországi holokauszt emléknapján a Napi aktuális vendége volt Máthé Áron történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!