2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Embert ölt egy grizzlymedve

Grizzlymedve ölt meg egy embert egy kempingben az amerikai Montana államban, a Sziklás-hegység északi részén, egy Ovando nevű apró település közelében.

  • Embert ölt egy grizzlymedve

A vadállat kedd kora hajnalban hatolt be a sátortáborba, ahol megtámadott és megölt egy embert, a vadvédelmi szolgálat tudomása szerint egy kerékpáros kirándulócsoport tagját.

A hatóság szerint a grizzlynek "kapcsolata volt" a kempinggel, ahol előzőleg többször is megfordult. A gyilkos medve kézre kerítésére hajszát indítottak.

A Sziklás-hegység északi részén egyre több a konfliktus a grizzly - a barnamedve Észak-Amerikában honos alfaja - és az ember között, mivel a szövetségi védelem alatt álló faj mind több egykori természetes élőhelyén fordul elő és növekszik a térségben élő, kiránduló emberek száma.

Áprilisban a Yellowstone Nemzeti Park határvidékén horgászó egyik túravezető életét oltotta ki egy grizzly. 2016-ban egy szolgálaton kívüli erdőőrt marcangolt szét egy medve a Flathead Nemzeti Erdőben.

A tágas, Kanadáig nyúló vadon, amelynek déli peremén Ovando település fekszik, ad otthont a legnagyobb grizzlypopulációnak a kontinentális Egyesült Államokban, körülbelül ezer példánynak.

Valaha mintegy 50 ezer grizzly élt Észak-Amerika hegyvidéki területein, az 1900-as évek elejére azonban csaknem kipusztultak. A kihalás fenyegette fajt 1975 óta szövetségi törvény védi az Egyesült Államok egybefüggő kontinentális területén, ennek hatására több vidéken lassan gyarapszik a medvék száma.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!