2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Emberek millióit veszélyeztetik az árvizek Kínában

A legmagasabbra emelték az árvízvédelmi készültséget Kínában, miután 26 régió került víz alá, a napok óta tartó heves esőzések miatt. Sok helyen az ilyenkor szokásos csapadék-mennyiség háromszorosa esett. A földcsuszamlások és sárlavinák több ezer épületet tettek lakhatatlanná. A hatóságok folyamatosan mentik az embereket az érintett térségekből.

  • Emberek millióit veszélyeztetik az árvizek Kínában

Önkéntesek pakolják a homokzsákokat Kínában, hogy védjék az épületeket, miután a heves esőzések miatt a Jangce folyó kilépett medréből. Ázsia leghosszabb folyója több várost is elárasztott.

Előrejelzésünk szerint a Jangce vízszintje a következő napokban tovább fog emelkedni. Várhatóan eléri a 29,2 métert

- nyilatkozta az árvízvédelmi csoport parancsnoka, hozzátéve, hogy ez lehet a Jangce történetének harmadik legmagasabb vízszintje.

A koronavírus után most az áradások szedik áldozataikat Hupej tartományban. Eddig több mint 120-an vesztették életüket a földcsuszamlások és sárlavinák következtében.

A hatalmas áradás több ezer otthont tett lakhatatlanná, utakat és hidakat sodort el. A kár már most több milliárd dollárra rúg.

Korábban sokáig arról szóltak a hírek, hogy kiszárad a szintén dél-keleten fekvő Poyang-tó. A hatalmas mennyiségű csapadék miatt azonban már 2 méterrel meghaladja a vízállás a kritikus szintet. Ha a tó vize tovább emelkedik, akkor a töltésen is átlép, súlyos árvizet okozva. A hatóságok mindent megtesznek, hogy felkészüljenek az esetleges katasztrófára.

Szombaton a legmagasabb szintre emelték az árvízvédelmi készültséget az országban.

Az áradás több mint 443 ezer hektáron okozott kárt. Az érintett térségből több mint 400 ezer embert kellett evakuálni.

Az út egyik pillanatról a másikra szakadt be Szecsuan tartományban, miután a víz kimosta alóla a talajt. Szerencsére a hatóságok korábban lezárták a környéket, így nem volt áldozata a katasztrófának.

A Kínai Kommunista Párt hivatalos tájékoztatása szerint az ország 26 régióját sújtják árvizek, mintegy 19 millió ember érintett a természeti katasztrófákban.

A meteorológusok szerint folyamatos esőzés várható a következő napokban is.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!