2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Eltemették Tom Moore századost

  • Eltemették Tom Moore századost

Végső búcsút vettek Sir Thomas Moore-tól, aki tavaly csaknem 33 millió fontot, azaz mintegy 14 milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat számára a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére.

Anglia-szerte tapssal emlékeztek február elején az egészségügyi dolgozók Thomas Moore-ra, aki világszerte Tom százados néven vált ismertté. A néhai brit veterán életének 101. évében hunyt el koronavírus-fertőzés következtében.

A volt katonától, aki a második világháború idején az ázsiai hadszíntéren szolgált, egykori lakóhelyén, a délkelet-angliai Marston Moretaine községben vettek végső búcsút szűk családi körben szombaton.

Tom Moore tavaly arra tett fogadalmat, hogy századik születésnapja előtt százszor körbesétálja házának kertjét. Ennek fejében azt kérte, hogy aki teheti, adományokkal támogassa az állami egészségügyi szolgálatot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A százados célkitűzése az volt, hogy ezer fontot gyűjtsön össze egy jótékonysági alap számára, ám az elkülönített számlán végül 32,8 millió font, vagyis 14 milliárd forintnak megfelelő összeg halmozódott fel.

A temetésem második világháborús dalok hangzottak fel, köztük egy olyan feldolgozás is, amelyet Sir Tom egy énekessel együtt rögzített. A dal a brit slágerlisták élére került, ezzel pedig a néhai veterán Guinness-rekordot döntött, miután ő volt a legidősebb ember, akinek ez sikerült.

II. Erzsébet királynő tavaly hagyta jóvá Boris Johnson miniszterelnök soron kívüli felterjesztését és az uralkodó a Sir előnév viselésére jogosító rangra emelte Tom Moore-t.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!