2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Elszigetelik Nagy-Britanniát

Egymás után blokkolják az országok a Nagy-Britanniából érkező légi járatokat. Eddig 9 európai állam jelentette be, hogy nem fogadnak Nagy-Britanniából közvetlen légi járatokat. Az Angliában feltűnt új koronavírus-változat miatt felfüggesztették a forgalmat Dover kikötőjében is. Szakértők szerint a vírus mutációja az eddigieknél 70 százalékkal gyorsabban terjed, de nem okoz súlyosabb megbetegedéseket.

  • Elszigetelik Nagy-Britanniát

Hosszú sorokban várakoztak az emberek a londoni St. Pancras pályaudvaron.

Mától leállt az Eurostar is. Nem járnak a vonatok London, Brüsszel és Amszterdam között sem.

A Nagy-Britanniában feltűnt új koronavírus-változat miatt felfüggesztették a forgalmat Dover kikötőjében is. A korlátozás várhatóan 48 óráig lesz érvényben. A Dover és Calais közötti átkelő teherforgalom szünetelése komoly fennakadást okozhat karácsony előtt a brit élelmiszerek és italáruk exportjában.

A közvetlen légi közlekedést már korábban leállították a két ország között. A tilalom egyelőre ugyancsak 48 órára szól.

Riadalom Európa országaiban

 

A gyors vírusmutáns miatti riadalom már számos európai országot elért.

Hollandia és Németország minimum december 31-ig biztosan nem fogad repülőket brit területekről.

Ausztria, Bulgária, Görögország, Észtország, Litvánia, Luxemburg és Lettország valamint Olaszország és Románia sem fogad járatokat Nagy-Britanniából. Svédország ma dönt a beutazási korlátozásokról.

Spanyolország az Európai Bizottsághoz fordult iránymutatásért. Csehország ugyan nem állította le a légi forgalmat az Egyesült Királyságból, de 10 napos kötelező karantén vár a szigetországból érkezőkre.

Az új koronavírus-variáns miatt Argentína, Chile Kanada, Kuvait Salvador, Törökország, Izrael és Ausztrália sem fogad repülőket az Egyesült Királyságból.

Ausztráliában is megjelent az új vírustörzs

Ausztráliában már 2 embernél is kimutatták az új koronavírus-változatot. Mindkét esetet Sydney-ben regisztrálták.

A vírus mutációja az eddigieknél 70 százalékkal gyorsabban terjed, de nem okoz súlyosabb megbetegedéseket, és arra sem utal semmi jel, hogy a védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!