2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Külföld

Elszámolást követel a The New York Timestól Izrael ENSZ-nagykövete

A The New York Times című lapnak számot kell adnia antiszemita karikatúrájáról - jelentette ki Danny Danon, Izrael ENSZ-nagykövete hétfőn újságíróknak az ENSZ székházában.

  • Elszámolást követel a The New York Timestól Izrael ENSZ-nagykövete

A karikatúra a múlt héten jelent meg a lap nemzetközi kiadásában, és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt ábrázolta, amint Dávid-csillaggal - mintegy vakvezető kutyaként - vezeti a fekete szemüveges és kipát viselő Donald Trump amerikai elnököt.

A diplomata szerint a napilap ugyan bocsánatot kért, de el kell számolnia a múlt héten közölt karikatúrája miatt. A nagykövet ugyanakkor nem jelezte, hogy pert indítana a The New York Times ellen. "Nem az számít, hogy én elfogadom-e a bocsánatkérést, vagy sem, de amikor hibát követnek el, akkor valakinek felelnie kell ezért" - fogalmazott Danon. Hozzátette, hogy az ilyen rajzok is ösztökélhetnek a zsidók ellen elkövetett erőszakra.

A lap a hét végén bocsánatot kért, elismerve, hogy a rajz sértő és "antiszemita kliséket tartalmaz", és a szerkesztési folyamatban elkövetett hibákat okolta a megjelenésért. "Az ilyen kép mindig veszélyes, és amikor szerte a világban erősödik az antiszemitizmus, még inkább elfogadhatatlan" - hangzott a szerkesztőségi állásfoglalás, és egyúttal "mélyreható változtatásokat" is ígért. Izrael ENSZ-nagykövete hangsúlyozta: "az antiszemitizmusért mindenkit meg kell büntetni, lett légyen szó az ENSZ-ről, politikai felelősökről, újságírókról, politikai szakértőkről vagy professzorokról". A diplomata egyúttal elítélte a szombaton egy kaliforniai zsinagóga ellen elkövetett, halálos áldozatot is követelő merényletet. Donald Trump elnök hétfőn "az újságírás aljának" nevezte a karikatúra közlését. Hozzátette, hogy - mint fogalmazott - a The New York Times ugyan bocsánatot kért "a rémes antiszemita karikatúráért", de tőle nem kért bocsánatot sem ezért, sem " a többi hamis hírért, amit naponta közöl."

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!