2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Külföld

Elsüllyedt egy migránsokat szállító csónak a tunéziai partoknál

Elsüllyedt egy illegális bevándorlókat szállító csónak kedden Tunézia partjai közelében, legalább ketten meghaltak és tizennégyen eltűntek - közölte a tunéziai parti őrség szóvivője.

  • Elsüllyedt egy migránsokat szállító csónak a tunéziai partoknál

A hatóságoknak sikerült kilenc embert kimenteni, az eltűnteket keresik. A csónak Szfaksz városától mintegy tíz kilométerre süllyedt el.

Husszem Dzsebabli elmondása szerint az utóbbi két napban a tunéziai parti őrség tíz olyan csónakot tartóztatott fel, amelyek migránsokat szállítottak Európa felé. Őrizetbe vettek 192 embert, három iraki kivételével valamennyi tunéziai állampolgár volt.

Tunéziában vasárnap elnökválasztást tartottak, és ezzel összefüggésben a biztonsági erők több mint 100 ezer tagját mozgósították országszerte.

Tunéziából sok bevándorló próbál Európába eljutni, illetve az észak-afrikai ország fontos tranzitpontja is a más afrikai országokból Európába tartó migránsoknak.

A tunéziai partok közelében az utóbbi időben két alkalommal szenvedett súlyos balesetet illegális bevándorlókat szállító hajó: júliusban 86, júniusban pedig legalább 65 afrikai migráns fulladt a tengerbe. Mindkét szerencsétlenül járt hajó Líbiából indult el Európa felé.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!