2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Először szólalt meg Macron azóta, hogy elbukta a választást

Marine Le Pen azonnal reagált is, szerinte az elnök úgy tesz, mintha a nép támogatná őt.

  • Először szólalt meg Macron azóta, hogy elbukta a választást

Mint ismert, Emmanuel Macron koalíciója június 19-i parlamenti választások után elveszítette többségét a Nemzetgyűlésben. A francia elnök a választások óta most először szólalt meg: beszédet tartott. „Meg kell tanulnunk másként kormányozni és törvényhozni” – ismerte el Macron a választási kudarcot követő első nyilvános beszédében.

Macron elismerte, hogy a parlamenti választások rávilágítottak a franciaországi társadalmi problémákra, de

felszólította az ellenzéki pártokat, hogy „hagyják maguk mögött a belharcokat”, és „lépjenek túl a politikán”.

A jelenlegi politikai patthelyzetnek nem „stagnáláshoz”, hanem a párbeszéd megújításához és az „egymás meghallgatására való új hajlandósághoz” kell vezetnie.

Marine Le Pen: Az elnök úgy tesz, mintha a nép támogatná őt 

Az elnök beszédére mindenki reagált. Jean-Luc Mélenchon szélsőbaloldali vezető lecsónak nevezte azt, valamint kérte, hogy Elisabeth Borne miniszterelnök bocsássa szavazásra a kormány tervét. Azt mondta, a végrehajtó hatalom gyenge, a Nemzetgyűlés pedig erős. A miniszterelnöknek, mint a világ összes demokráciájában, meg kell jelennie a Nemzetgyűlés előtt, és kérnie kell a képviselők bizalmát. Ha nem kapja meg, le kell mondania.

Marine Le Pen azt írta a Twitteren,

a vasárnapi nem után az elnök még mindig úgy tesz, mintha azt hinné, hogy a francia nép az ő „elnöki projektjére” szavazott,

egy aggasztó és nem világos projektre. A szélsőjobboldali vezető, aki vasárnap nyolcvankilenc mandátummal történelmi eredményt ért el, azt írta, Macron úgy tesz, mintha a nép támogatná őt.

Fotó: MTI/AP/Michel Euler

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!