2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Külföld

Elkülönítették egy német luxushajó mintegy ezer fős legénységét

Elkülönítették az Odyssey of the Seas nevű német luxushajó mintegy ezer fős legénységét és a hajógyári munkásokat Bremerhaven kikötőjében, mert a hajó fedélzetén többeknek is pozitív lett a koronavírus tesztje - közölte hétfőn a Bréma tartomány egészségügyi tárcavezetőjének szóvivője.

  • Elkülönítették egy német luxushajó mintegy ezer fős legénységét

Az illetékes szerint az újabb öt fertőzöttet egy hotelbe szállítják karanténba. A múlt héten két esetet regisztráltak a papenburgi székhelyű Meyer-hajógyárban, ahol a luxushajó épült.

A brémai egészségügyi minisztérium közölte, hogy az újabb esetek korábban kapcsolatba kerültek a hajógyárból jelentett fertőzöttekkel.

A szóvivő szerint nem számítanak további esetekre, ugyanakkor óvintézkedés gyanánt egyelőre még vesztegzár alatt tartják a hajót, a fedélzetén mintegy ezer emberrel, a munkásokkal és a legénység tagjaival.

Az Odyssey of the Seas-t egy hete szállították át a hajógyárból az EMS folyón keresztül az Északi-tenger partján található Bremerhavenbe, ahol a végső szerelési munkálatokat végzik el a fedélzeten. A Meyer-hajógyár tájékoztatása szerint a fedélzeten lévőket naponta tesztelik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!