2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Elizabeth Warren is visszalép az elnökjelöltségért folyó harcból

Elizabeth Warren massachusettsi szenátor is visszalép az elnökjelöltségért folyó harcból - jelentette több amerikai médium, elsőként a The New York Times című lap. A politikus várhatóan csütörtökön be is jelenti döntését.

  • Elizabeth Warren is visszalép az elnökjelöltségért folyó harcból

A The New York Times értesülései szerint Warren a kampánystábja munkatársaival már csütörtök reggel telefonon közölte a hírt. "Tudom, hogy amikor belevágtunk, nem erre a telefonhívásra számítottatok, és én sem ezt akartam volna" - idézte a lap a szenátor egyik munkatársát.

Warren döntését vélhetően a szuperkedden elért rossz választási eredményei befolyásolták. A 71 éves szenátor a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó kampányban sokáig az élen álló, népszerű politikus volt, bár elemzők szerint túlságosan is a politikai baloldal szélére sodorta volna a pártot a többi között az elit- és vállalkozásellenes politikájával.

Programjában elsősorban a szerinte a washingtoni politikai elitet jellemző korrupció felszámolását, a gazdasági szereplők és a politikai osztály közötti összefonódások elleni harcot és az alanyi jogon mindenkinek járó - de nem ingyenes - egészségbiztosítást ígérte. A The New York Times emlékezetes szerepléseként említette csütörtökön, hogy a március elején tartott országos televíziós vitában élesen és hatékonyan támadta Michael Bloomberg New York-i milliárdost, azzal vádolva, hogy a kampányára mintegy félmilliárd dollárt elköltő Bloomberg "meg akarja vásárolni magának" a Fehér Házat, azaz az elnökséget. Bloomberg egyébként a szuperkeddi választások után szintén bejelentette, hogy kiszáll a választási küzdelemből.

Warren a jelölőgyűléseken és előválasztásokon nem szerepelt kiemelkedően jól, sőt, a szuperkeddi előválasztásokon még a "saját" államában, az északkeleti Massachusettsben is alulmaradt. Több elemző szerint is a kampánya és a támogatottsága lassan, de fokozatosan hanyatlott.

Kampánya befejezésével a Demokrata Pártban már csak Joe Biden az Obama-kormányzat egykori alelnöke és Bernie Sanders vermonti szenátor van versenyben a párt elnökjelöltségéért. Minden esély nélkül, de ugyancsak versenyben van még Tulsi Gabbard hawaii képviselőnő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!