2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Elítélte az EU a mogadishui terrortámadást

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata szombati közleményében elítélte a szomáliai főváros, Mogadishu népszerű strandján és egy ottani szálloda ellen péntek este elkövetett terrortámadást, amelyben legkevesebb 32 ember vesztette életét és 63 megsebesült.

  • Elítélte az EU a mogadishui terrortámadást

Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a szálloda bejáratánál, négy társa pedig lövöldözni kezdett a tengerparton tartózkodókra és megpróbálta megrohamozni a szállodát. A támadók és a rendőrök között tűzpárbaj alakult ki, amely szombat kora reggelig tartott. A négy támadó közül három meghalt, az egyiket élve fogták el. A támadást az al-Shabaab iszlamista terrorista milícia vállalta magára.

"Az Európai Unió határozottan elítéli a tegnap esti mogadishui terrortámadást, amelyet az al-Shabaab követett el. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjainak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek" - olvasható az uniós közleményben.

Az EU szerint "a civilek ellen elkövetett brutális támadás ismét megmutatta az al-Shabaab saját honfitársaival szembeni barbárságát".

"Az EU szolidaritást vállal a szomáliai kormánnyal és az ország népével, és megerősíti elkötelezettségét a Szomáliát sújtó terrorizmus elleni küzdelemben" - emeli ki a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Hátba rúgta Szerbia madridi nagykövetét egy albán akcentussal beszélő férfi a spanyol fővárosban vasárnap, Marko Djuric szerb külügyminiszter felháborítónak nevezte az esetet, és teljes körű kivizsgálást követel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!