2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Elítélte a parlament

Elítélte a délvidéki magyarok elleni második világháborús vérengzéseket a szerb parlament. Az erről szóló nyilatkozatot a Vajdasági Magyar Szövetség és a kormányzó Szerb Haladó Párt terjesztette be.

A parlament rendkívüli ülésén 128 képviselő szavazott a határozat mellett, 10-en ellene. A dokumentum elítél minden olyan kegyetlenkedést, amelyet a második világháború alatt és az azt követő időszakban az ártatlan áldozatokkal szemben követtek el a mai Vajdaság tartomány területén. 1944–45-ben a jugoszláv kommunista partizánalakulatok válogatott kegyetlenséggel végrehajtott vérengzésének több tízezer magyar áldozata volt, az akció alapvetően megváltoztatta a Délvidék etnikai arányait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!