2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Elindult a Hold felszínén a kínai holdszondával feljuttatott holdjáró

  • Elindult a Hold felszínén a kínai holdszondával feljuttatott holdjáró

12 órával a leszállás után elindult a Hold felszínén a kínai holdszondával feljuttatott holdjáró. A Chang-e 4 nevű szonda csütörtökön szállt le a Hold felszínén, a fedélzeten lévő eszközök segítségével a Hold geológiai összetételét vizsgálja a Földről nem látható oldalon, ezen a részen más jellemzőkre számíthatnak, mint a Földről látható felén. A decemberben elindított holdszonda több tudományos célt szolgál majd, csillagászati megfigyeléseket fognak végezni és a Hold különböző tulajdonságait vizsgálják majd. Kínai médiajelentések szerint a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló esemény új fejezetet nyitott az emberiség holdkutatásban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb jelentés készül Magyarországról

Újabb jelentés készül Magyarországról

A jogállamiság helyzete az Európai Unióban, terítéken a Bizottság 2022. évi jelentésének értékelése. A plenáris ülésen vitát tartottak a Bizottság legutóbbi éves jogállamisági jelentéséről. A részletekről Trócsányi László európai parlamenti képviselőt kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!