2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Elfogórakétákat telepítenek a határ közelébe

A NATO megkezdte a Patriot rakéták törökországi telepítését. A felszerelések folyamatosan érkeznek az országba. Az elfogórakétákat a szír–török határ közelébe telepítik. A török miniszterelnök közben távozásra szólította fel a szíriai elnököt.

A Hír TV által bemutatott képeken érkeznek a teherszállító repülőgépek incirliki közös amerikai–török bázisra. A múlt hét óta ezek a gépek szállítják a Patriot rakétákat és a kiszolgáló személyzetet az ország délkeleti részére telepített katonai repülőtérre. A törökök még további rakétákat várnak Hollandiából, Németországból és az Egyesült Államokból egy több száz főnyi rakétazászlóaljjal együtt. Az egységek a tervek szerint január végére már működőképesek lesznek. Törökország az után fordult a NATO-hoz, hogy a Szíriával közös, mintegy 900 kilométernyi határán belül több rakétagránát is becsapódott. A felkelőket támogató Törökország miniszterelnöke közben távozásra szólította fel a Bassár el-Aszad szíriai államfőt.

– A Szíriai Nemzeti Tanácsot több mint száz ország ismerte el. Képzeljék el, hányan maradtak, akik továbbra is támogatják Aszadot – mondta Tayyip Erdogan, aki szerint Szíriában a népakaratnak kell érvényesülni.

Szíria szövetségesei, Oroszország és Irán azonban ellenzik a Patriot rakétarendszer törökországi telepítését. Attól tartanak ugyanis, hogy a törökök egy esetleg kialakuló regionális konfliktusban is használnák a rakétákat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!