2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Elfoglaltak egy határátkelőt a függetlenségpárti tüntetők

Katalán függetlenségpárti tüntetők lezárták az egyik forgalmas spanyol-francia határátkelőhelyet. Járműveikkel francia oldalról eltorlaszolták az autópálya forgalmát. Céljuk az, hogy Madrid engedje szabadon a jogtalanul bebörtönzött katalán politikusokat. A rendőrség több tucat tiltakozót előállított.

  • Elfoglaltak egy határátkelőt a függetlenségpárti tüntetők

Barikádokat emeltek a katalán függetlenségpárti tüntetők a spanyol-francia határon. A demonstrálók saját járműveiket hagyták a sztrádán a La Jonquera-i (Lá Zsonkérai) átkelőnél azzal a céllal, hogy 3 napig megbénítsák a forgalmat.

A tiltakozók asztalokat és székeket vittek magukkal, és tábort vertek az aszfalton. Sőt, egy színpadot is felállítottak, amit a határőrök és a francia rendőrök nem néztek jó szemmel. Tucatjával állították elő és tartóztatták le a tömegdemonstráció résztvevőit.

A hatóságok a határ mindkét oldalán lezárták a forgalmat, és más útvonalra terelték a közlekedést. A spanyol oldalon mintegy 20-30 kilométeres kocsisor torlódott fel.

"Azért vagyok itt, hogy kiálljak Katalónia önrendelkezése és függetlenségi törekvése mellett. Szabadon akarjuk gyakorolni azon jogainkat, amelytől korábban megfosztottak bennünket"

- nyilatkozta egy asszony.

A civilek abban reménykednek, hogy a megmozdulásukra felfigyel a közvélemény.

"Nincs más megoldás, csak az összefogás. Fel kell lépnünk az elnyomó hatalommal szemben. De nem lehet úgy érvényesíteni akaratunkat, ahogy azt Barcelonában próbálják mások. Mi erőszak helyett valódi párbeszédet sürgetünk"

- közölte egy tüntető.

A demonstrációt a Demokrácia Cunami szeparatista csoport hirdette meg tiltakozásként a katalán függetlenségi vezetők börtönbüntetése ellen, amelyet a legfelsőbb bíróság szabott ki rájuk a 2017-es elszakadási népszavazás miatt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!