2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Külföld

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték F. Hassan-t

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság F. Hasszánt. A férfit emberiesség elleni bűntett miatt mondták ki bűnösnek és leghamarabb 30 év múlva kiszabadulhat.

  • Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték F. Hassan-t

TEK-es kommandósok kíséretében érkezett a csütörtöki tárgyalásra Hassan Fahrud. A terrorizmussal vádolt szír férfit csaknem két éve fogták el a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, ahol hamis okiratokkal próbált repülőre szállni.

A vádirat szerint a 28 éves férfi az Iszlám Állam terrorszervezet egy kisebb csoportját vezette, 2015-ben több kivégzésben és egy nyilvános lefejezésben is részt vett, és több mint 20 ember haláláért felelős.

A korábbi tárgyalások során tanúk is azonosították a vádlottat, akik beszámoltak arról, hogy az általa vezetett csoport azokat ölte meg, akik a szír katonasághoz tartoztak, vagy a kormánynak dolgoztak. A tanúk több rokonát is kivégezték.

A csütörtöki tárgyaláson a bíróság emberiesség elleni bűntett miatt bűnösnek ítélte, és életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a férfit.

A védelem álláspontja szerint nemzetközi bíróságnak kellett volna eljárnia az ügyben, ugyanis a vádlott Szíriában hajthatta végre a bűncselekményeket. Kelen László ügyvéd a bizonyítékokat is hiányolta.

Az ügyvéd felmentésért, az ügyész pedig súlyosításért fellebbezett.

A tárgyalás végén a bíró kijelentette, hogy az elítélt továbbra is letartóztatásban marad. Az ítélet nem jogerős, a szír férfi ügye folytatódik.

Kapcsolódó anyagok:

Életfogytiglani fegyházat kapott az ISIS-hóhér

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!