2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Kék hírek

Életfogytiglani fegyházat kapott az ISIS-hóhér

Életfogytiglani fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszéken Mikó Gergely bíró a vád szerint az Iszlám Állam egyik kivégzőosztagát vezető Hasszán Farhudot. Legkorábban harminc év letöltése után vizsgálható meg a feltételes szabadlábra helyezése. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett az ítélet ellen.

  • Életfogytiglani fegyházat kapott az ISIS-hóhér

Farhud egy videó és tanúk szerint személyesen vágta le a fejét legalább egy áldozatnak a szíriai Homsznál még 2015-ben.

A vád lényege szerint Hasszán Farhud 2015. május elején – a műkincsekben gazdag Palmüra elfoglalása céljából – a hadászatilag fontos szíriai Homsz tartomány egyik városának, al-Shokninak a bevételét kapta feladatul. A támadáshoz tartozott az is, hogy a város lakosságából a céljaikkal nem azonosuló személyeket a vádlott összeírja, róluk egy halállistát készítsen. A listát az Iszlám Állam felsőbb vezetése hagyta jóvá, annak végrehajtása Hasszán Farhudnak és fegyveres osztagának a feladata volt. A helyi lakosság elleni módszeres és átfogó támadás részeként a vádlott 2015. május 13. és 15. között több bűncselekményt hajtott végre. Al-Shokni város főterén egy társával közösen a település vallási vezetőjét, az imámot lefejezte, amiről egy ismeretlen társuk felvételeket készített, amelyeket később nyilvánosságra hozott.

Farhudot a Fővárosi Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettével, bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény elkövetésével és emberiesség elleni bűntettel vádolja, a bűncselekmények miatt bizonyítottság esetén tényleges életfogytiglani fegyház is kiszabható.

Kelen László, Farhud kirendelt védője azt mondta korábban a Magyar Nemzetnek: ha elítélik Farhudot, csak tényleges életfogytiglanit kaphat, amit azonnal megfellebbez, ugyanis a bíróság egyetlen bizonyítási indítványukat sem fogadta el.

Az ügyészség a vádlottat a lakosság megfélemlítése és más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjének megváltoztatása vagy megzavarása céljából előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére társtettesként elkövetett emberölés bűntettével, bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény bűntettével és társtettesként, bűnszervezetben elkövetett emberiesség elleni bűntett elkövetésével vádolja.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!