2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Elérte Nagy-Britanniát a Dennis nevű vihar

Alig egy héten belül már a második nagy erejű vihar érte el Nagy-Britanniát, igaz egyelőre gyengébb széllökésekkel. A Dennis névre keresztelt vihar miatt már több mint 350 repülőjáratokat töröltek, a vasúti közlekedésben pedig késések várhatók. A hatóságok árvízvédelmi intézkedéseket léptettek életbe a veszélyeztetett területeken, mivel a korábban lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt sok helyen már így is magas a folyók vízállása. A védekezési munkákat a hadsereg egységei is segítik. A vihar miatt eddig ketten haltak meg, mindkét áldozat a tengerbe fulladt.

  • Elérte Nagy-Britanniát a Dennis nevű vihar

Vasárnap a viharos szél elérte a kontinenst is. A 12 fokozatú Beaufort-skálán kilences, vagyis viharos erősségű széllökéseket mértek a belga tengerparton.

"A Dennis ciklon Belgiumot is elérte, helyenként 80-100 kilométeres széllökések is vannak. Itt Brüsszelben olyan erős a szél, hogy ennek a toronyháznak a faláról paneleket és betontömböket vert le. A leghevesebb széllökéseket azonban este kilenc órára várják, akkor elképzelhető, hogy néhány órára a Zaventem nemzetközi reptér forgalmát is korlátozni fogják."

- mondta Zöldhegyi Katalin tudósítónk Brüsszelből jelentkezve.

A belga főváros parkjait a hatóságok elővigyázatosságból hétfőig lezárták, nehogy a leszakadó faágak sérüléseket okozzanak. Azt tanácsolták az autósoknak is, hogy ne parkoljanak fák alá, a lakosságot pedig arra kérték, hogy lehetőleg pakoljanak el mindent az erkélyekről.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!