2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Elérte a fertőzöttek száma a márciusi adatokat Európában

Az európai emberek közel fele megfertőződött, ezért további intézkedéseket kell bevezetni, hogy a járvány második hullámát visszaszorítsák az országok - erről tárgyalt Brüsszelben az Európai Unió közegészségügyi ügynöksége. Pozitív lett a tesztje a korábbi olasz miniszterelnöknek, Silvio Berlusconinak is.

  • Elérte a fertőzöttek száma a márciusi adatokat Európában

Összeült az Európai Unió közegészségügyi ügynöksége. A szervezet szerint a fertőzöttek számának drasztikus emelkedése mellett sem jelent kockázatot az iskolák újranyitása. Az ügynökség ugyanakkor azt hangoztatta: kulcsfontosságú a biztonsági intézkedések bevezetése.

A vírus nem aludt a nyár folyamán, nem nyaralt, ennek a következményét láthatjuk most. Az európai országok jelentései alapján 100 ezer emberre jutott 46 ezer beteg. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma. Bár lassabb a növekedés, mint márciusban, nemsokára elérjük a tavaszi számokat

- nyilatkozta a Járványvédelmi Központ igazgatója.

Megugrott a fertőzöttek száma Franciaországban is. Egy nap alatt több mint 7 ezer új beteget regisztráltak. Az egészségügyi tárca jelentése szerint a vírus terjedése az országban mindenhol erősödött. Sok településen kötelező a maszkviselés, azonban ez némi vitát is okozott. Egy francia bíróság kimondta, hogy az erre vonatkozó rendelet, személyi szabadságot sért. Az új szabályozásban meg kell határozni azokat az időszakokat, amikor különösen sokan vannak az utcákon és ezekre kell szűkíteni a maszkviselést.

Madridban egy hajléktalanszállón alakult ki újabb gócpont. A 125 emberből 32-nek lett pozitív a tesztje, egy ember meg is halt. A menedékhely egy hónappal ezelőtt jelentette az első esetet, ennek ellenére nem különítették el a lakókat egymástól.

Úgy gondolom, hogy a probléma elkerülhető lett volna. Amikor az első esetet bejelentették, további intézkedéseket kellett volna hozni. Most azonban a pozitív esetek együtt vannak a lehetséges pozitív esetekkel, mások keveredtek negatív tesztet produkálókkal is. Lehetetlen szeparálni őket és mint mondtam, nem ürítették ki a szállót

- nyilatkozta ez a menedékhelyen dolgozó ápolónő.

A spanyol főváros önkormányzata bejelentette, hogy a menedékhely mellett lévő szállodát átalakítják majd, és ott különítik el a fertőzötteket, de erre még két hetet kell várni.

Pozitív lett a koronavírus tesztje a korábbi olasz miniszterelnöknek, Silvio Berlusconinak is. A 83 éves politikus karanténba vonult de nincsenek tünetei. Berlusconi valószínűleg szardíniai nyaralása során fertőződhetett meg. A szigeten augusztusban drasztikusan megnőtt a betegek száma a turisták miatt .

Közben az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy egyszer használatos sebészmaszkot kell viselnie minden diáknak az iskolákban. Minden oktatási intézményben kijelölt járványfelelős felügyeli az óvintézkedések betartását.

Megugrott az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Csehországban is. Az egészségügyi minisztérium egy nap alatt 650 új beteget jelentett. A cseh tisztifőorvos Jarmila Razová is megfertőződött, így karanténba vonult. Az egészségügyi miniszter tesztje negatív lett ugyan, de mivel napi kapcsolatban volt Razovával, a tárcavezető is elszigetelte magát, ahogyan a kormányfőhelyettes és több mint egy tucat parlamenti képviselő is.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!