2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Elégedetlenek az olasz pártok az EU zöld politikájával

Elégedetlenek az olasz pártok az Európai Unió zöld politikájával. Szerintük különadókat kellene kivetni a kínai termékekre, ezzel védve az európai gazdaságot és vállalkozásokat.

  • Elégedetlenek az olasz pártok az EU zöld politikájával

A világ legnagyobb károsanyag-kibocsátói jelenleg Kína és India, akik nem teljesítik az ökológiai átmenettel kapcsolatos elvárásokat, komoly versenyhátrányt okozva ezzel az öreg kontinensnek.

Az olasz jobboldal szerint az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is vissza kell térnie ahhoz az állásponthoz, hogy végre a tagországok érdekeit helyezik a középpontba. Ez azt jelenti, hogy nem csak Európára vonatkozóan kell szigorú szabályokat alkotni, hanem a beszállító országokat is rá kell bírni a zöld átállásra. Ehhez azonban egységes európai külpolitikára és gazdaságpolitikára lenne szükség.

„Bizonyos országok termékei csak akkor lépjenek be Európába, ha valódi zöld tanúsítvánnyal rendelkeznek. De nem csak a karbon-lábnyom csökkentésére, hanem a munka minőségére és a kizsákmányolás mellőzésére is figyelmet kell fordítania Európának, az Unión kívülről jövő termékek esetében. „ – mondta Massimo Milani, a legnagyobb olasz kormánypárt képviselője.

A kérdésben a baloldali zöldek is hasonló állásponton vannak. Míg Európában mindenkinek meg kell felelnie a környezetvédelmi szabványoknak, addig Kínában nincs határa a légszennyezésnek és a munkaerő ára is jóval alacsonyabb az európainál.

„Európának Európával kell foglalkoznia. Ha pedig Kína továbbra sem tiszteli a környezetvédelmi irányelveket, akkor meg kell adóztatni. Ezzel támogatva az európai és egyben olasz gazdaságot. „ – hangsúlyozta Angelo Bonelli baloldali képviselő.

A világ legnagyobb CO2 kibocsátói Kína, az Egyesült Államok és India. Európában Németország áll a vezető helyen, amely a kontinens károsanyag-kibocsátásának negyedéért felel, hatalmas szén felhasználása miatt. Franciaország ellenben az atomenergiának köszönhetően szinte egyáltalán nem bocsát ki károsanyagot hiszen az ország nagy mértékben támaszkodik a nukleáris energia nyújtotta előnyökre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!