2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Felvidéki freskó 03:00

Külföld

Éheztetésről, lelki terrorról, verésekről számoltak be a Hamász fogságából szabadult izraeli túszok + videó

A szabadon bocsátott palesztinok szerint is a foglyokat rendszeresen bántalmazták, emellett kevés volt a víz és az élelmiszer a börtönökben. Közben tovább súlyosbodott a helyzet a gázai kórházakban a felszerelés hiánya miatt, így egyre több a fertőzés is.

  • Éheztetésről, lelki terrorról, verésekről számoltak be a Hamász fogságából szabadult izraeli túszok + videó

Kínzásukról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek Izraelben. A kiskorúak rokonai azt mondták, hogy a gyerekeket mentálisan kínozták: amikor a kicsik sírtak, fegyvert fogtak rájuk, így hallgattatták el őket. Eközben az izraeli börtönökben uralkodó körülményeket bírálták és szintén bántalmazásukról számoltak be a fegyházakból szabadon engedett palesztinok. Ők azt mondták, hogy rendszeresen megalázták, megverték és megrugdosták őket.

A Hamász azt is bejelentette, hogy egy korábbi izraeli légitámadásban meghalt a Gázai övezetbe elhurcolt túszok közül a legfiatalabb, egy tíz hónapos csecsemő, valamint négy éves testvére és az édesanyjuk.

Az izraeli hadsereg annyit reagált, hogy a Hamász felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért.

Közben a tűzszünet újbóli meghosszabbításáról is tárgyalnak. A palesztin terrorszervezet állandó tűzszünetet szab feltételül ahhoz, hogy szabadon engedje az elfogott izraeli katonákat - jelentette az egyiptomi televízió.

"Természetesen az összes túszt haza akarjuk hozni, elkötelezettek vagyunk a fogadalmunk mellett, senki sem marad hátra. Vissza fogjuk hozni a férfiakat és a nőket, a fiatalokat és az időseket, a civileket és a katonákat. Természetesen minden komoly javaslatot megfontolunk, mert elkötelezettek vagyunk. hogy mindent megtesznek, hogy visszahozzák őket." - szögezte le az izraeli kormányszóvivő.

Egy hosszúra nyúlt tűzszünet viszont meggátolná a zsidó állam számára, hogy felszámolja a Hamászt

- jelentette ki Háború Ukrajnában című műsorunkban Kusai Sándor egykori nagykövet.

Közben a WHO-főigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a Gázában terjedő betegségek is számos emberéletet olthatnak ki. A súlyos túlzsúfoltsággal párhuzamosan ugyanis megnövekedik a járványos légúti fertőzések, a hasmenéses betegségek, a fertőző májgyulladás és egyéb kórok kockázata is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Egy demokrata párti szenátor Kentucky államból megdöbbentő javaslattal állt elő. A felvetésében arról beszélt, hogy olyan babákat kell készíteni, melyek gyerekekre hasonlítanak és szexuális segédeszközként szolgálhatnak a pedofiloknak abban, hogy ne a valódi gyerekek felé forduljanak.
Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Donald Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!