2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Külföld

Egyre több orosz sikerről érkezik beszámoló + video

Orosz ellenőrzés alá került Krinki települése, a Dnyeper bal partján, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott - jelentette be Vlagyimir Putyin elnök, néhány nappal azután, hogy Oroszország átvette az ellenőrzést Avgyijivka felett. A donyeck megyei város környékéről egyre több embert evakuálnak. Az ukrán hadsereg pedig egy újabb orosz offenzívára számít.

  • Egyre több orosz sikerről érkezik beszámoló + video

Több ukrán településen is idős embereket telepítenek ki önkéntesek otthonaikból. Avgyijivka elfoglalása után többen is a menekülést választották.

Egyre több a bombázás. Azok után, hogy csapataink kivonultak Avgyijivkából úgy érezzük még veszélyesebbé fog válni a helyzet. - mondta egy idős hölgy.

Az orosz vezérkari főnök a fronton lévő csapatokhoz látogatott.

Valerij Geraszimov állítólag Avgyijivka városának elfoglalását követő lépéseket ment megvitatni Ukrajnába.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági koordinátora szerint egyenesen az amerikai Kongresszus tétlensége vezetett oda, hogy az ukrán erőknek ki kellett vonulniuk Avgyijivka városból.

John Kirby úgy fogalmazott: a Fehér Ház előre figyelmeztetett, hogy ez fog történni, ha a Kongresszus nem fogadja el az újabb 65 milliárd dolláros támogatást és az ukrán katonák nem kapják meg a szóban forgó fegyvereket és hadianyagot, amilyen gyorsan csak lehetséges.

Csakhogy ez amerikai mércével mérve sem kis pénz, és sok képviselő valamint az amerikai közvélemény egyre növekvő része szerint sem kellene korlátlanul Ukrajna háborús céljaira költeni.

Orosz ellenőrzés alá került Krinki települése a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfő-állás kiépítésével próbálkozott - jelentette be Vlagyimir Putyin elnök.

Tavaly októberben a kijevi kormányerők át keltek a Dnyeperen, és létrehoztak egy tartós pozíciót a folyó bal partján. A túlerővel szemben azonban nem tudtak védekezni és az oroszok elfoglalták a települést.

Megtisztítottuk Krinkit. Jelenleg a Krinka és a Konka folyó teljes partja mentén állomásoznak csapataink. - fogalmazott a védelmi miniszter.

Szergej Sojgu szerint Krinki visszavétele pontot tett a nyáron elkezdett ukrán ellen-támadás végére.

Az ukrán hadsereg ugyanakkor tagadta, hogy elvesztette volna az ellenőrzést a krinki hídfőállás fölött.

A számos orosz sikert követően újabb offenzívára számítanak az ukránok délen.

A helyzet most nagyon feszült. Az ellenség folyamatosan támad. Az elmúlt két napban a támadások megszűntek, azonban azt megelőzően nehézgépekkel, és páncélozott járművekkel ostromoltak az oroszok.- mondta egy ukrán katona.

Közben az Európai Külpolitikai Tanács friss felméréséből kiderült: Az európaiak zöme szerint Ukrajna nem nyerhet Oroszországgal szemben. A kutatásban az is szerepel, hogy a megkérdezettek nagy része a háború kompromisszummal történő befejezésére számít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!