2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egyre több európai országban enyhítenek a járvány miatti korlátozásokon

Csaknem 300 ezren kapták el a koronavírust Oroszországban, de harmaduk már meggyógyult. Az ország miniszterelnöke is felépült a Covid-19 okozta betegségből, és újra munkába állt. Spanyolországban és Olaszországban is javul a helyzet, az élet egyre több területén oldják fel a korlátozásokat. Szlovéniában még egy sí-terep is kinyitott.

  • Egyre több európai országban enyhítenek a járvány miatti korlátozásokon

Május második felében csak ritkán lehet síelni Szlovéniában. Most viszont nincs hiány hóban. Az idő kellemes, a járvány pedig hivatalosan is véget ért az országban, ezért két hónap szünet után kinyitott az ország legmagasabban fekvő síterepe. Néhány százan éltek is már a lehetőséggel.

Szlovéniában a turizmus az egyik nagy vesztese a járvány miatti válságnak. A kormány összességében legalább 8 százalékos gazdasági visszaesést vár az idén. Ezért is jó hír a tavaszi utószezon, még akkor is, ha várhatóan csak néhány napig fog tartani és túl sok embert nem mozgat meg.

Olaszországban ugyan jelentősen enyhítettek a korlátozásokon, de a turisták hiányát biztosan megérzik majd a rómaiak. Sok vendéglátóhelynek nem érdemes kinyitnia, mert olyan kevés a vendég. A máskor tömegeket vonzó Trevi-kutat és a Spanyol-lépcsőt is csak néhányan keresik fel.

A kényszerű zárva tartás katasztrofális hatásait Belgiumban is érzik. Szigorú feltételekkel, de megkezdődött az újranyitás az iskolákban, a szépségszalonokban és a múzeumokban is.

Kötelező a legalább másfél méteres távolságtartás, a maszk viselése és a gyakori kézmosás is.

Módszeresen fertőtlenítenek Moszkvában is. Ez azért is fontos, mert a kijárási korlátozások nyolcadik hetében egyre nagyobb a forgalom az orosz főváros utcáin. A fertőzöttek száma csökkenő mértékben nő, miközben felépült a Covid-19 okozta betegségéből a miniszterelnök. Mihail Misusztyin visszatért a munkába, miután Vlagyimir Putyin elnöki rendelettel helyzete vissza jogkörébe.

Ezek a spanyol halászok is újra munkába álltak. Az újra kinyitó éttermekben és boltokban kell a friss hal. Mivel a hajón kevés a hely, csak negatív vírusteszt után mehetnek fel a fedélzetre.

Oroszország után Spanyolországban kapták el a legtöbben a vírust, ezért is indokolt az alapos ellenőrzés.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!