2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Egyre több a fertőzött az Egyesült Államokban

Már több mint 35 ezer koronavírus- fertőzött van az Egyesült Államokban. Kína és Olaszország után Amerikában regisztrálták a legtöbb esetet. Washingtont is katasztrófa-sújtotta területté nyilvánították, így New Yorkkal és Kalifornia állammal együtt már három területen léptek életbe különleges intézkedések. Fürstahl Fanny, Las Vegasban élő magyar, Híradónknak azt mondta, hogy az utcán már nem látni embert, a kaszinóközpont olyan, mint egy szellemváros.

  • Egyre több a fertőzött az Egyesült Államokban

Annak ellenére, hogy az összes bár és étterem bezárt a híres new yorki Times Square-en, az autós forgalom továbbra is nagy. Hiába hívta fel a figyelmet az állam kormányzója a koronavírus-fertőzés veszélyeire, sokan kimerészkednek az utcára nappal és éjjel is. Andrew Cuomo március 20-án jelentette be, hogy aki csak teheti az maradjon otthon.

"Voltam kint a parkokban, el sem tudják képzelni mennyien vannak és mit csinálnak. Ez hatalmas hiba. Érzéketlen, önpusztító, arrogáns viselkedés másokkal szemben. Ezt azonnal hagyják abba, nem viccelek."

- fakadt ki New York állam kormányzója azokra, akik az otthonuk helyett a közösségi tereket választották az elmúlt napokban.

Washingtont is katasztrófa-sújtotta területté nyilvánították a koronavírus-járvány miatt, így New Yorkkal és Kalifornia állammal együtt már három területen lépnek életbe különleges intézkedések.

Egy nap alatt mintegy 10 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, így már több mint 35 ezer beteg van.

Az áldozatok száma elérte a 459-et. Jelenleg csaknem százmillió amerikainak, azaz a lakosság egyharmadának kell otthon maradnia.

Ez már Las Vegas. A világ legnagyobb szerencsejáték-központjában már csak a neon fények világítanak. A kaszinók ugyanis bezártak a koronavírus miatt. De így tettek a szórakozóhelyek és az éttermek is.

Fürstahl Fanny évek óta Las Vegasban él. Azt mondja: Nevada állam rendelete miatt az utóbbi napokban minden bezárt az állandóan nyüzsgő városban.

A kaszinók a tervek szerint 1 hónapig nem fognak üzemelni. Ez példa nélküli helyzet Las Vegasban, hiszen ehhez hasonló intézkedések csak 1963-ban, John F. Kennedy elnök temetésének napján voltak.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Felfüggesztett börtönbüntetésekre ítélte pénteken Párizsban a kiskorúak bírósága azt a hat középiskolást, akit azzal vádoltak, hogy közük volt egy három évvel ezelőtti kegyetlen iszlamista tanárgyilkossághoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!