2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Külföld

Egyre nehezebb az együttélés a muszlimokkal Olaszországban + videó

A muszlimokkal való nehéz együttélésre panaszkodnak Olaszországban. A Hír TV által megkérdezett helyiek azt mondják: olyan afrikaiakkal kell együtt élniük, akik nem fizetnek közös költséget és köpködnek a lépcsőházakban. Monfalcone polgármestere rendet szeretne tenni és kontrollálni szeretné a mecseteket is.

  • Egyre nehezebb az együttélés a muszlimokkal Olaszországban + videó

Vegyes társadalmak alakulnak ki nagy számú muzulmán kisebbséggel kényszerülnek együtt élni -erre panaszkodnak az észak-olaszországi Monfalcone lakosai. A kis város polgárai elmondták a bangladesiek miatt több társasházban sem tudtak fűteni a télen, mert nem fizették a közös költséget. Hozzátették, ez csak a jéghegy csúcsa.

„Nem tisztelik a lakóközösségek közös használatú tereit sem. Köpködnek a bejáratnál, a liftekben, a higiéniai elvárásaik borzalmasak. Összekoszolják a falakat és az áruházakból ellopott bevásárlókocsikat is a folyósokon hagyják.” -mondta az egyik háznak a közös képviselője.

A helyi muszlim közösség számára a bankok külön konstrukciót dolgoztak ki azért, hogy önrész nélkül vehessenek fel lakáshitelt, ezt ugyanakkor az olaszoknak nem engedélyezik. Az önkormányzat tisztviselője szerint az is feszültség forrása a településen, hogy a helyi rászorulóknak szánt keretből kellett pénzt elvonni azért, hogy az alacsony jövedelmű bangladesi családoknak a maximális támogatást tudják nyújtani.

„Idegennek éreztük magunkat a saját városunkban az elején mivel nagyon más emberekről van szó. Nekünk egy kulturális sokk volt. Az albánok, a szerbek, a mecedónok vagy a horvátok európaiak. A bangladesiekkel más a helyzet és egy bizonyos pont után nagyon sokan lettek. Ezt próbáljuk feldolgozni évek óta.” -mondta a tisztviselő.

A polgármester szerint rendet kell tenni és kontrollálni kell a mecseteket is.

„Az a javaslatom, hogy készítsünk egy térképet arról, hol vannak a mecsetek és hogy szabályosak-e. Nézzük meg, kik és mit prédikálnak bennük arabul. Nézzük meg, honnan jönnek a finanszírozók és ki képzi az imámokat. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas meglepetések érhetnek minket miután tisztáztuk ezeket.” -mondta a polgármester.

A Tunéziával kötött megállapodásoknak köszönhetően az elmúlt hónapokban ugyan csökkent az érkezők száma, ám a Meloni-kormány nem dőlhet hátra. A nyári meleg beköszöntével további tömegek várhatóak nem csak Tunézia, ha nem Líbia felől is, mely országgal egyelőre nem sikerült megegyeznie az Uniónak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!