2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egyre kevesebb idő áll rendelkezésre a nemzetközi járvány megfékezésére

Egyre kevesebb az idő az új koronavírus-járvány nemzetközi elterjedésének megfékezésére, az országoknak gyorsan cselekedniük kell - mondta pénteken Genfben újságíróknak az Egészségügyi Világszövetség (WHO) főigazgatója.

  • Egyre kevesebb idő áll rendelkezésre a nemzetközi járvány megfékezésére

Arra kérdésre válaszolva, hogy a COVID-19 vírus okozta iráni és libanoni halálesetekkel fordulópontjához érkezett-e a járvány, Tedrosz Adanom Gebrejeszusz kijelentette: még mindig hisz abban, hogy a járvány megállítható, de hozzátette: gyorsan cselekedni kell, mielőtt kifutunk az időből.

A légzőszervi panaszokat okozó járványban eddig több mint 75 ezren betegedtek meg Kínában és 1150-en 26 másik országban. A WHO adatai szerint a betegségben több mint 2200-en haltak meg Kínában és nyolcan más országokban.

Kína helyett Mexikó ad otthont az öttusa-világbajnokságnak

A koronavírus-járvány miatt a kínai Hsziamen helyett a mexikói Cancunban kerül sor májusban az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (UIPM) pénteken közölte, hogy nem tudja szavatolni a vb biztonságos megrendezését a dél-kínai nagyvárosban május 25. és 31. között.

Az UIPM bejelentette, hogy Hsziamen 2022-ben lesz házigazda. Az már korábban eldőlt, hogy jövőre Minszk ad otthont a világbajnokságnak.

Szünetel az olimpiai önkéntesek képzése Japánban

A koronavírus-járvány miatt szünetel az olimpiai önkéntesek képzése Tokióban.

A szervezőbizottság pénteki tájékoztatása szerint a betanítás szombatra tervezett óráit legalább két hónappal elhalasztották.

A mintegy 80 ezer önkéntes pozícióba 200 ezernél is többen jelentkeztek Japánból és külföldről, a felvettek képzése október óta tart.

A rendezők ismét hangsúlyozták, hogy a betegség terjedése nincs hatással a játékok előkészületeire, és nincs napirenden az olimpia törlése vagy elhalasztása.

A koronavírus-járvány december közepe óta tombol Kínában, és a legfrissebb adatok szerint eddig 2236 életet követelt.

 

A Kínából evakuáltak miatt törtek ki zavargások Ukrajnában

Ismét emelkedett az új fertőzöttek száma

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!