2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egyre erőszakosabbak a tüntetések Párizsban

Újabb összecsapásokra került sor a tüntető franciák és a párizsi rendőrség között. A páncélos rohamrendőrök pajzsokkal és könnygázzal próbálták féken tartani a radikalizálódó tüntetőket akik kövekkel és petárdákkal dobálták őket. A demonstrálók ellen rohamra is indultak, gumibotokkal csépelték a tüntetés résztvevőit.

  • Egyre erőszakosabbak a tüntetések Párizsban

Az elégedetlenség onnan ered, hogy Emmanuel Macron francia elnök a parlamentet megkerülve, különleges alkotmányos jogkörére hivatkozva fogadta el nyugdíjreformot, amely két évvel, 62-ről 64 évre emeli a nyugdíjkorhatárt.

Már a tervezet bemutatásakor is tüntetéshullám kezdődött, csütörtökön több mint kétszáz ember őrizetbe vettek.

Az ellenzéki jobboldali Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője szerint ez a helyzet a kormány és Emmanuel Macron totális kudarcának beismerése. Marie Le Pen hangsúlyozta, hogy az ő csoportja is bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, de kész megszavazni a baloldal javaslatát is a kabinet megbuktatására.

Reagált a magyar külügy

Ha ezek után bárki a magyar jogállamiságot kritizálja, nevessük ki együtt

- így reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy a franciák parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra is, hogy Németországban pedig feles többséggel a választási törvényt változtatták meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Az Afrika déli részét fenyegető súlyos gabonahiányra hívta fel a figyelmet szerdán az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az El Nino időjárási jelenség okozta szárazságot téve felelőssé a kialakult helyzetért.
Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Továbbra is áradások pusztítanak Kínában, a heves esőzések csak szerdán hagynak alább. Tajvanban egy nap alatt több mint nyolcvan földmozgást mértek. Mindeközben Bangladesben már egy hete kemény kánikulával küzdenek. A világ másik felén, Kanadában óriási erdőtüzek pusztítanak, Finnországban pedig a tél nehezíti a mindennapokat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!