2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Egyre erőszakosabbak a migránsok Svédországban

Tehetetlenek a hatóságok az egyre erőszakosabb migránsokkal szemben Svédországban. A bevándorlók sok esetben már fegyverekkel követik el azokat a súlyos bűncselekményeket, amelyeknek egyre több a civil áldozata. Uppsalából Bugnyár Zoltán tudósította a Hír Televíziót.

  • Egyre erőszakosabbak a migránsok Svédországban

Az előző baloldali kormányok többször közölték, hogy térdre fogják kényszeríteni a bűnözői bandákat és megálljt parancsolnak az erőszaknak. Ez nem sikerült, évről évre emelkedik az erőszakos bűncselekmények száma. Egy tavalyi nemzeti felmérésből kiderül, hogy a svédek 27 százaléka fél este kimenni az utcára, a sebezhető negyedekben lakók, azaz a no go zónákban ez az arány 49. Ez nem véletlen. Az év minden napjára jutott egy lövöldözés, összesen 378-szor dördültek el fegyverek az országban.

2022-ben már augusztusban elérte a lövöldözések következtében elhunytak száma a tavalyit, az év utolsó napjára pedig összesen 63-ra nőtt az áldozatok száma. Összehasonlításképpen ez hatszor annyi, mint amennyi áldozat összesen volt a szomszédos országokban, azaz Norvégiában, Dániában és Finnországban együttesen.

Az ünnepek sem teltek nyugodtan, különösen a fővárosban nem. Az unió soros elnökségét éppen átvenni készülő Stockholmban karácsony és szilveszter napján is lelőttek egy, a szervezett bűnözéssel összefüggésbe hozható migrációs hátterű férfit, többen pedig megsérültek. A két ünnep között pedig öt helyen is voltak Stockholmban robbantások. A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy ezek összefüggnek, bandaleszámolások állhatnak a háttérben. Az új év sem indult jól, január elsején két nagyerejű robbantás is volt, szintén a fővárosban, tegnap pedig a metró egy külvárosi állomásán lőttek agyon egy fiatalt.

A kormányrudat októberben a jobboldal vette át. Ulf Kristersson kormánya eltökélt az erőszak megfékezésében. A kormányfő leszögezte, hogy nem fog egyik napról a másikra sikerülni, ugyanakkor megkezdték a drasztikus törvénymódosítások előkészítését...többek között példul a szervezetten elkövetett bűncselekmények büntetési tételeinek duplájára emelésével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!