2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Egymásra mutogat Washington és Peking

Egymást vádolja Washington és Peking a járvány miatt. Donald Trump elnök szerint Kína megállíthatta volna a vírus terjedését. Az amerikai kormány nagyon komoly vizsgálatot is indított arról, hogy Kína hogyan kezelte a járványt. A kínai külügyi szóvivő azonban azzal gyanúsította meg az amerikai politikusokat, hogy hazugságokkal próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy az Egyesült Államok nem reagált kellő időben a koronavírusra.

  • Egymásra mutogat Washington és Peking

Ellepték az emberek a texasi Padre Island tengerpartját a korlátozások feloldása után.

Az Egyesült Államokban több helyen is enyhítettek a szigorításokon és kezd visszatérni az élet a normális a kerékvágásba. Oklahomában, Dél-Karolinában és Alaszkában hétfőtől ismét kinyitottak a kisebb üzletek. Georgiában a fodrászok és a parti szórakozóhelyek is fogadják az embereket. Tennessee-ben, Mississippiben a jövő héttől indulnak újra a kisebb vállalkozások. Montanában pedig vasárnaptól ismét járhatnak a hívek templomba, de be kell tartaniuk az előírásokat.

A vírus által leginkább sújtott New Yorkban azonban maradnak a szigorítások, sőt a kijárási korlátozást is meghosszabbították. Az elhunytak egyharmada az államban vesztette életét. A járvány miatt a csaknem 20 millió lakosú metropolisznak 160 kilométernyi utcáját autómentessé teszik.

Emellett kibővítik a járdákat is. Az első 65 kilométernyi utat a következő négy hétben zárják le, a többit a nyár folyamán.

Az amerikai elnök szerint az emberek többsége szeretne ismét munkába állni. Donald Trump a gazdaság mielőbbi beindítását sürgette. AZ USA első embere elmondta: meg lehetett volna állítani a koronavírus-járványt és a szükségtelen haláleseteket.

Kína nemtetszésének adott hangot és visszautasította az amerikai vádakat.

A kínai külügyi szóvivő megrögzött hazudozónak nevezte a a Fehér Ház kereskedelmi tanácsosát, aki azt állította, hogy Kína rossz minőségű, vagy hamis vírusteszteket küld az Egyesült Államokba, és hasznot húz a világjárványból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!