2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Egymás vérét ontották a fiatal bandatagok

10 lövöldözés 7 óra alatt, tucatnyi halott és sérült Chicagóban. A rendőrség szerint a péntek estétől szombat hajnalig lövöldöző fiatalok többségének az utcai bandákhoz és drogokhoz volt köze.

3 halálos áldozat, 9 sérült – ez a mérlege a chicagói lövöldözéseknek. A rendőrök akkor döbbentek meg, amikor az áldozatok után nyomoztak: a három halott közül a legfiatalabb 17 éves, a 9 sérültből 5 pedig 21 év alatti volt.

– Chicagóban sok a szociális probléma, szegénység van és gyakran a gyermekeknek nincs helyes modellképük – fogalmazott egy helyi ügyvéd. – Gyakran kapcsolatba kerülnek a bandákkal, amiket kölykök szerveznek és ezekben formálódnak. De a probléma az, hogy a bandák sok bűncselekményben vesznek részt – magyarázta Bruce Rafalson.

A helyi sajtó szerint a gondot az okozza, hogy nincs pénz a fiatalok oktatására és átlagosan 8 százalékos a munkanélküliség a 10 milliós városban. A statisztikák szerint az elmúlt négy évben a chicagói gyilkosság felét 20 év körüliek követték el.

– Az utcán lesznek erőszakosak, mert nincs senki aki segítene, nem kapnak szeretetet. Nem segítenek a hivatalnokok sem, úgyhogy nincsen más menedék, mint az utca, a bandák és az erőszak – mondta egy helyi lakos.

A chicagóiak úgy vélik, hogy a támogató oktatás és közösségi fejlődés a problémák megoldásának az alapja. Ám a városvezetés másképp gondolkodik: néhány napja ugyanis 50 állami iskolát zártak be, legtöbbjüket a nyugati és déli részén a városnak, ahol a bűnözési statisztikák a legrosszabbak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!