2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Egy szír migráns gyilkolt Stuttgartban

Fényes nappal kaszabolt halálra egy férfit egy szír migráns Stuttgartban. Miután vagy tucatnyi szúrással végzett áldozatával, elszaladt a gyilkosság helyszínéről. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert.

  • Egy szír migráns gyilkolt Stuttgartban

"Tegnap Frankfurt, ma Stuttgart, holnap a szülőfalum?" - olvasható egy német férfi twitter-bejegyzésében. A közösségi oldalon számos német állampolgár posztolt az elmúlt napokban történt tragédiákról.

Egy héten belül a második gyilkosság rázta meg Németországot.

Szerda este több tucat ember nézte végig, ahogy egy szíriaiként regisztrált migráns macsétával kaszabolt halálra egy férfit. Szemtanúk szerint a két ember veszekedni kezdett egymással, majd egyikük „Miért tetted?” – kiáltással előrántott egy kardot és többször megszúrta a 36 éves német-kazah áldozatot, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrség azonnal a helyszínre sietett és üldözőbe vette a kerékpáron menekülő bevándorlót. Keresésére helikoptert is bevetettek, és még az este elfogtak egy gyanúsítottat, akinek előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség, .

Helyi sajtóértesülések szerint a 28 éves férfi és áldozata egy lakóközösségben éltek, a bűncselekmény indítéka azonban egyelőre ismeretlen. Az elkövető 2015-ben érkezett Németországban, bolti lopás és rongálás miatt már szerepelt a rendőrségi adatbázisban.

Alig három nappal ezelőtt a Stuttgarttól mintegy 200 km-re fekvő Frankfurtban egy másik gyilkosság sokkolta a lakosságot: a Hessen tartomány nagyvárosának főpályaudvarán egy nyolcéves kisfiút és édesanyját lökte a gyorsvonat elé egy eritreai migráns. A gyermek a helyszínen szörnyethalt.

A német belügyminiszter, Horst Seehofer hidegvéfű gyilkorsságnak nevezte az esetet. Véleménye szerint az állam erkölcsi felelőssége a biztonság növelését.

„Amióta belügyminiszter lettem, folyamatosan azt látom, hogy sokkal erősebb rendőrségi felügyeletre van szükségünk, ez sokkal fontosabb, mint a különféle szabályozások. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha jelentősen megnöveljük a tisztviselőink számát.” – jelentette ki a belügyminiszter.

Az elmúlt hét eseményei Németország-szerte megdöbbentést váltott ki, és új lendületet adott a közbiztonság, illetve a közbiztonság és a bevándorlás kapcsolatáról szóló közéleti vitáknak.

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!