2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egy hét után részlegesen újra kinyit a Yellowstone nemzeti park

Újra kinyit a Yellowstone nemzeti park egy része, miután a múlt heti áradások következtében az egyesült államokbeli nemzeti park egész területét lezárták.

  • Egy hét után részlegesen újra kinyit a Yellowstone nemzeti park

A heves áradások következtében múlt hét szerdán lezárták a 9000 négyzetkilométeren elterülő, több államra is kiterjedő Yellowstone nemzeti parkot. A park területét sárlavinák öntötték el, a Yellowstone folyó rekordmagasságúra emelkedett.

Szerdán részlegesen újranyitották a természetvédelmi területet, a nemzeti park vadvilágban és természetben gazdag északi része azonban július elejéig lezárva marad.

A parkba belépő látogatókat az autóik rendszámtáblája alapján limitálják: páros napokon a páros, páratlan napokon a páratlan végződésű rendszámmal rendelkező járműveket engedik be. Ezalól kivételt képeznek azok a csoportok, amelyek több autóval érkeznek, valamint azok a látogatók, akiknek a nemzeti park területén található kempingek vagy szállodák valamelyikébe szól foglalásuk.

A Yellowstone - amely az Egyesült Államok első nemzeti parkja volt - idén ünnepli 150. évfordulóját, az üzemeltetők ezért nagy tömegekre számítanak az újranyitás során.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!