2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Egy embert megölt, többet súlyos megsebesített egy palesztin fegyveres

  • Egy embert megölt, többet súlyos megsebesített egy palesztin fegyveres

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben – jelentette a katonai rádió vasárnap.

A merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel telepes városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre.

Később a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira lőtt, és elrabolt egy autót, amivel továbbhajtott az úton következő, Aviszár Gitaj nevű kereszteződés felé. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát, és továbbhaladt Barkan ipartelep felé.

Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak.

Az ötös utat lezárták a forgalom elől, és felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat és kapukat. A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült.

Az izraeli biztonságiak jelentős erőkkel körülvették ezt, valamint a többi közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították.

Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.

(Kezdőkép: twitter.com/enlacejudio)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!