2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Egész nap sztrájkolnak

Egynapos általános sztrájkot tartanak Argentínában a gazdasági válság miatt. A latin-amerikai ország egy hónappal ezelőtt jutott technikai csődbe.

Milliók csatlakoztak az egynapos általános sztrájkhoz az argentin fővárosban. A munkabeszüntetéssel és demonstrációval a magas infláció és a nagyfokú munkanélküliség ellen tiltakoznak. A sztrájkot az argentin munkásszervezetek szövetsége szervezte, amely több fontos útvonalat is lezárt Buenos Airesben. „Sok millió munkás fejezi ki akaratát. Mindannyian ellenzik a kormány politikáját, amely munkanélküliséget idézett elő. De tiltakoznak az alacsony bérek ellen is, Argentínában ugyanis sokkal gyorsabban növekszik az infláció, mint ahogy a fizetések emelkednek. Követelik a jövedelmi adó csökkentését is” – mondta Nicolas Cano, az argentin nemzeti kongresszus képviselője.


A munkások az argentin főváros legalább tíz pontján bénították meg a közlekedést. A szakszervezeti vezetők szerint a dolgozók 80 százaléka vesz részt a sztrájkban, a kormányzati illetékesek viszont csak 25 százalékosra becsülik a részvételi arányt. „Az argentin kormány komoly gazdasági válságba sodródott, amit pénznyomtatással igyekezett megoldani, ami hatalmas inflációs spirált indított be. Közben az Argentínában egyre inkább kevesebb dollár került piacra” – nyilatkozta Marcelo Elizondo, a nemzetközi fejlesztési osztályvezető.

Év eleje óta az argentin peso hivatalosan 11 százalékot veszített értékéből, de magánintézetek számításai szerint az infláció elérte a 28 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Best of Momentum + videó

Célpont: Best of Momentum + videó

A nagy ellenzéki egyezkedés közepette úgy néz ki, a Momentum eltaktikázta magát. A párt támogatottsága mélyponton van. Mutatjuk az elmúlt időszak nagy „momentumait”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!