2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Külföld

Eddig 29 áldozat van, több milliárdos a kár

A hatóságok szerint eddig 29 áldozata van az olaszországi viharoknak. Szicíliában egy kilenctagú család vesztette életét, amikor házukat elöntötte a víz. Olaszországon heves esőzések és viharos szelek söpörnek végig, a károk több milliárd eurósak.

  • Eddig 29 áldozat van, több milliárdos a kár

Több halálos áldozatot is követelt az olaszországi súlyos időjárás. Palermo mellett egy kilenc fős család vesztette életét, mert folyó elöntötte otthonukat. A család éppen egy születésnapot ünnepelt.

„Sajnáljuk ami történt, megdöbbentő. Ez egy olyan tragédia, amit el lehetett volna kerülni. Nem tudom, talán a folyót kellett volna megtisztítani. Sajnos megtörtént és amikor ezek a tragédiák megtörténnek, hirtelen történnek meg, semmiféle jelük nincs. Tegnap délutánig minden rendben volt itt. Nem tudjuk. Sajnálom azokat a gyerekeket. Összetörik a szívem” – mondta egy helyi nő.

A heves esőzések és az erős szél egész Olaszországot sújtják. Fák dőlnek ki és falvakat, utakat zárnak el a külvilágtól. Az olasz hatóságok szerint a halálos áldozatok száma megközelíti a harmincat országszerte.

„A folyó kilépett a medréből. Lehet az egész utat, amit a folyó csinált. Sajnos áldozatokat is szedett az idén, de máskor is volt már ilyen. Sajnos az idén ez súlyosabb” – mondta egy önkéntes tűzoltó.

Észak-Olaszországban is tombol az időjárás. A 190 kilométer per órás szél több százéves fenyőket csavart ki az Alpokban, Trentino és Veneto tartományokban. A Dolomitoknál több ezer vörös luc dőlt ki, miközben a földcsuszamlások miatt járhatatlanok lettek az utak és falvak záródtak el a külvilágtól. A venetoi kormányzó szerint a viharok legkevesebb egymilliárd eurós kárt okoztak eddig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!