2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ebolás volt, meggyógyult

Felgyógyult az ebolában megbetegedett spanyol ápolónő, a szevezetében már nem mutatható ki a kórokozó jelenléte. Európában tovább fokozzák a reptéri ellenőrzést, Afrikában pedig két újabb ország került le a veszélyeztetett államok listájáról.

Videoüzenetet küldött ebolával fertőzött feleségének egy férfi. A spanyol ápolónő állapota napok óta javult, legfrissebb vérmintájában már nem volt jelen az ebola vírusa, de még egy kontrollra szükség lesz, hogy biztosan kimondható legyen a gyógyulása. A férjet is megfigyelés alatt tartják, a férfi elégedetlen a spanyol hatóságok munkájával. „Azt üzenem innen, hogy az utolsó csepp véremig küzdeni fogok azért, hogy megőrizzem a nejem méltóságát, és a bíróságon fogom bizonyítani, hogy milyen gyalázatosan kezelik az ebolaválságot Spanyolországban” – mondta az ápoló férje.

Az ebolajárványtól tartva korábban spanyol kormányilletékesek az ápolónőt tették felelőssé a szabályok megszegésével. Az ápolónő azután lett beteg, hogy védőruháját levéve véletlenül az arcához nyúlt a kesztyűjével. A szakszervezetek és a közvélemény viszont a kormányt vádolja azzal, hogy felelőtlenül viszonyul a betegség terjedésének megállításához.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben bejelentette, hogy két afrikai ország is lekerült a veszélyeztetett államok listájáról. „Október 17-én Szenegál már nincs az ebolafertőzött országok között, és hétfőtől ugyanez a helyzet Nigériával is, mert mindkét ország nagyon sikeresen lépett fel a betegséggel szemben” – nyilatkozta a WHO főigazgatója.

Európa több országában úgy igyekeznek megelőzni a betegséget, hogy a repülőtereken ellenőrzik a Nyugat-Afrikából érkező utasokat. Nagy-Britannia, Franciaország és Csehország után ezt az intézkedést Belgiumban is bevezették.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!