2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Ebolás volt, meggyógyult

Felgyógyult az ebolában megbetegedett spanyol ápolónő, a szevezetében már nem mutatható ki a kórokozó jelenléte. Európában tovább fokozzák a reptéri ellenőrzést, Afrikában pedig két újabb ország került le a veszélyeztetett államok listájáról.

Videoüzenetet küldött ebolával fertőzött feleségének egy férfi. A spanyol ápolónő állapota napok óta javult, legfrissebb vérmintájában már nem volt jelen az ebola vírusa, de még egy kontrollra szükség lesz, hogy biztosan kimondható legyen a gyógyulása. A férjet is megfigyelés alatt tartják, a férfi elégedetlen a spanyol hatóságok munkájával. „Azt üzenem innen, hogy az utolsó csepp véremig küzdeni fogok azért, hogy megőrizzem a nejem méltóságát, és a bíróságon fogom bizonyítani, hogy milyen gyalázatosan kezelik az ebolaválságot Spanyolországban” – mondta az ápoló férje.

Az ebolajárványtól tartva korábban spanyol kormányilletékesek az ápolónőt tették felelőssé a szabályok megszegésével. Az ápolónő azután lett beteg, hogy védőruháját levéve véletlenül az arcához nyúlt a kesztyűjével. A szakszervezetek és a közvélemény viszont a kormányt vádolja azzal, hogy felelőtlenül viszonyul a betegség terjedésének megállításához.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben bejelentette, hogy két afrikai ország is lekerült a veszélyeztetett államok listájáról. „Október 17-én Szenegál már nincs az ebolafertőzött országok között, és hétfőtől ugyanez a helyzet Nigériával is, mert mindkét ország nagyon sikeresen lépett fel a betegséggel szemben” – nyilatkozta a WHO főigazgatója.

Európa több országában úgy igyekeznek megelőzni a betegséget, hogy a repülőtereken ellenőrzik a Nyugat-Afrikából érkező utasokat. Nagy-Britannia, Franciaország és Csehország után ezt az intézkedést Belgiumban is bevezették.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!