2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Dübörög a hibrid hadviselés

Az ukrán elnök választási kampánya részének nevezte a Kercsi-szorosban történt összetűzést az orosz elnök. Az ukrán hadihajókról elfogott 24 matrózt azonban nem akarják kiadni. Közben az ukránok egy szárazföldi orosz beavatkozástól tartanak.

  • Dübörög a hibrid hadviselés

Már nem tartja blokád alatt a Kercsi-szorost Oroszország – bár átkutatják a hajókat, átengedik őket. A két hete, az azovi tengeren hajózó ukrán hadihajókról elfogott 24 matrózt viszont továbbra sem adják ki.

Az orosz elnök szerint az összetűzés valójában Petro Porosenko választási kampányának része.

„Én nem kerülöm Petro Alekszejevics Porosenkót. Nem arról van szó, hogy nem akarok beszélni vele. Arról van szó, hogy nem akarok részt venni a választási kampányában. Ami most valójában történik, az, hogy Petro Alekszejevics krízis helyzeteket teremt, provokatív szituációkat, méghozzá nagy jártassággal” – nyilatkozta Vlagyimir Putyin.

Az ukrán vezérkari főnök ezzel szemben orosz beavatkozástól tart, miután Oroszország jelentős haderőt vezényelt augusztus óta az ukrán határhoz.

Ukrajna azóta hadiállapotot hirdetett, sőt most háromnapos katonai gyakorlatokat tartott Csernyihiv régiójában. Tankokat, nehéz tüzérséget és gyalogságot vetettek be, felkészülve hazájuk megvédésére. A forgatókönyv szerint egy ellenséges támadás visszaverését gyakoroltál, épp olyat, amelytől most Oroszország felől tartanak.

Ukrajna a hétvégén beutazási korlátozást vezetett be az oroszokra, a 16 és 60 év közötti orosz férfiak nem léphetnek be Ukrajna területére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!