2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Dróntámadást mértek Moszkvára az ukránok

Moszkva ellen indítottak dróntámadást az ukránok, az eszközt azonban hatástalanította az orosz légvédelem így senki sem sérült meg. Eközben Volodimir Zelenszkij folytatja az ukrán toborzási rendszer megújítását, Kijev pedig arra kéri katonakorú állampolgárait, hogy győzzék le félelmeiket és csatlakozzanak a hadsereghez.

  • Dróntámadást mértek Moszkvára az ukránok

Moszkva központjában hajtottak végre dróntámadást az ukránok. Az eszközt a légévdelem kilőtte, törmelékei az Expo Centerre zuhantak. Szemtanúk szerint a drón hatalmas robbanást okozott, de a támadás során senki sem sérült meg és az okozott károk sem jelentősek. Kijev egyelőre nem kommentálta a támadást.

Eközben az oroszok ukrán parancsnoki állásokat lőttek, és visszavertek több kisebb támadást Kupjanszk és Donyeck közelében. Kijev légi támadásokkal felelt, orosz állásokat és felszereléseket bombáztak.

Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy a toborzási rendszer megújításán dolgozik.

A mai rendeletem értelmében a Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács döntése életbe lép a toborzási vezetőket és a toborzóközpontokat illetően. A teljes vezetőséget leváltjuk. Katonák lépnek a helyükbe, akik átélték a harcokat, akik értik, hogy kit és miért kell katonának felvenni – mondta az ukrán elnök.

Kijev ezzel egy időben új reklámkampányt is indított. Az ukrán vezetés üzenete az, hogy győzzék le a félelmeiket a katonakorú polgárok, és csatlakozzanak a hadsereghez. A 18 hónapja tartó háború és a nyári ellentámadás ugyanis újoncok folyamatos csatlakozását igényli.

A belarusz elnök szerint bár a háborúnak nincs vége, de Oroszország már el is érte a céljait.

A különleges katonai hadművelet céljai teljesültek. Ukrajna nem fog többé olyan agresszívan viselkedni Oroszországgal szemben, ha vége háborúnak, mint ahogy viselkedtek a háború előtt. Más lesz Ukrajna – mondta Lukasenka elnök, aki hozzátette, a Krím-félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!