2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 09:50

Külföld

Donald Trump reméli, hogy halálbüntetést kap az ámokfutó

Halálbüntetést kaphat a pittsburghi ámokfutó, aki 11 embert gyilkolt meg szombaton egy zsinagógában. A szélsőjobboldali férfi korábban rendszeresen osztott meg antiszemita bejegyzéseket szélsőjobboldali, fajvédő közösségi oldalakon.

  • Donald Trump reméli, hogy halálbüntetést kap az ámokfutó

Az amerikai hatóságok nyilvánosságra hozták a 11 halálos áldozat nevét, mind nyugdíjaskorúak voltak, az Élet Fája Pittsburgh-i zsinagóga tagjai. A szombati merénylet a legsúlyosabb antiszemita támadás volt az Egyesült Államok történetében.

Az elkövető egy puskával és három pisztollyal felfegyverkezve indult gyilkolni, tette előtt egy szélsőjobboldali aktivisták és fajvédők körében népszerű közösségi oldalon be is jelentette szándékát. A lövöldözés közben azt üvöltözte, hogy minden zsidónak meg kell halnia, majd a kiérkező rendőrökkel a megadásról tárgyalva azt magyarázta, hogy a zsidók népirtást végeznek a fehérek Amerikájában, ezért akar minden zsidót megölni.

„Ez volt a legszörnyűbb bűnügyügyi helyszín, amit FBI-nyomozóként 22 év alatt láttam. A zsinagóga tagjaira egy békés istentisztelet közben törtek rá, brutálisan lemészárolták őket. Az elkövető hitük, származásuk miatt gyilkolt. Jelen állás szerint úgy tudjuk, nem volt bűntársa” – mondta Bob Jones, az FBI nyomozója.

A 46 éves gyilkos a közösségi oldalakon rendszeresen posztolgatott antiszemita, bevándorlásellenes tartalmakat. Büntetlen előéletű volt.

Robert Bowerst jelenleg több lőtt sebbel kórházban kezelik, hétfőn jelenhet meg először a bíróság előtt. Ha az ellene felhozott vádpontokban bűnösnek találják, szinte bizonyos, hogy halálbüntetés vár rá Pennsylvania államban. Ezt szeretné az amerikai elnök is.

„Amikor ilyen bűncselekmény történik, egy vagy más kisebbség ellen, akkor vissza kell állítanunk a halálbüntetést. Ezeknek a gyilkosoknak meg kell fizetniük a legnagyobb árat. Ezt nem tehetik a hazánkkal” – mondta Donald Trump.

Az áldozatokról szombat este gyertyagyújtással emlékeztek meg Pittsburgh és Washington városában is. A Fehér Házon a gyász jeleként félárbocra eresztették a nemzeti lobogót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Lassan kiszárad a Rajna

Lassan kiszárad a Rajna

Akkora a szárazság a Rajnán, hogy a szállítóhajókat alig merik terhelni, nehogy zátonyra fussanak a folyón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!