2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarok a Barcáért

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Donald Trump reméli, hogy halálbüntetést kap az ámokfutó

Halálbüntetést kaphat a pittsburghi ámokfutó, aki 11 embert gyilkolt meg szombaton egy zsinagógában. A szélsőjobboldali férfi korábban rendszeresen osztott meg antiszemita bejegyzéseket szélsőjobboldali, fajvédő közösségi oldalakon.

  • Donald Trump reméli, hogy halálbüntetést kap az ámokfutó

Az amerikai hatóságok nyilvánosságra hozták a 11 halálos áldozat nevét, mind nyugdíjaskorúak voltak, az Élet Fája Pittsburgh-i zsinagóga tagjai. A szombati merénylet a legsúlyosabb antiszemita támadás volt az Egyesült Államok történetében.

Az elkövető egy puskával és három pisztollyal felfegyverkezve indult gyilkolni, tette előtt egy szélsőjobboldali aktivisták és fajvédők körében népszerű közösségi oldalon be is jelentette szándékát. A lövöldözés közben azt üvöltözte, hogy minden zsidónak meg kell halnia, majd a kiérkező rendőrökkel a megadásról tárgyalva azt magyarázta, hogy a zsidók népirtást végeznek a fehérek Amerikájában, ezért akar minden zsidót megölni.

„Ez volt a legszörnyűbb bűnügyügyi helyszín, amit FBI-nyomozóként 22 év alatt láttam. A zsinagóga tagjaira egy békés istentisztelet közben törtek rá, brutálisan lemészárolták őket. Az elkövető hitük, származásuk miatt gyilkolt. Jelen állás szerint úgy tudjuk, nem volt bűntársa” – mondta Bob Jones, az FBI nyomozója.

A 46 éves gyilkos a közösségi oldalakon rendszeresen posztolgatott antiszemita, bevándorlásellenes tartalmakat. Büntetlen előéletű volt.

Robert Bowerst jelenleg több lőtt sebbel kórházban kezelik, hétfőn jelenhet meg először a bíróság előtt. Ha az ellene felhozott vádpontokban bűnösnek találják, szinte bizonyos, hogy halálbüntetés vár rá Pennsylvania államban. Ezt szeretné az amerikai elnök is.

„Amikor ilyen bűncselekmény történik, egy vagy más kisebbség ellen, akkor vissza kell állítanunk a halálbüntetést. Ezeknek a gyilkosoknak meg kell fizetniük a legnagyobb árat. Ezt nem tehetik a hazánkkal” – mondta Donald Trump.

Az áldozatokról szombat este gyertyagyújtással emlékeztek meg Pittsburgh és Washington városában is. A Fehér Házon a gyász jeleként félárbocra eresztették a nemzeti lobogót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Torockó visszavárja a magyar turistákat

Torockó visszavárja a magyar turistákat

Először szerveztek turisztikai szezonnyitót Erdély legszebb fekvésű településén, Torockón. A határtól alig három órás autóútra található falu a magyar kultúra egyik régi bástyája, épített öröksége hungarikum. Néhány éve mégis zömmel a románok látogatják.
A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!