2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Mágnás Miska

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Donald Trump ismét John Ratcliffe republikánus képviselőt jelöli a hírszerzés élére

Ismét John Ratcliffe republikánus képviselőt jelöli az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) élére Donald Trump. Az amerikai elnök ezt a Twitteren közölte péntek este.

  • Donald Trump ismét John Ratcliffe republikánus képviselőt jelöli a hírszerzés élére

Az elnök tavaly nyáron - az addigi igazgató, Dan Coats távozása után - már jelölte egyszer Ratcliffe képviselőt, de augusztusban hirtelen visszavonta a jelölést. Azóta ideiglenes igazgatóként Joseph Maguire vezette a 17 amerikai hírszerző szervezetet összefogó csúcsintézményt. Február közepén Trump, szintén átmeneti időre, Richard Grenellt, az Egyesült Államok németországi nagykövetét bízta meg DNI irányításával. "Örömmel jelentem be John Ratcliffe képviselő jelölését az Országos Hírszerzés (DNI) igazgatójának" - írta Trump a Twitteren. "Nagyszerű tehetségével kiemelkedő" embernek minősítette jelöltjét.

Amennyiben Ratcliffe jelöltségét a szenátusi meghallgatás után megszavazzák, Richard Grenell - aki átmeneti időre történt jelölésekor megtartotta nagyköveti posztját is - visszatér Berlinbe.

A jelölésről szóló első kommentárok azonban kétségeket is megfogalmaztak a szavazás eredményességéről. Amikor ugyanis tavaly nyáron az elnök jelölte a texasi politikust, sajtójelentések szerint Richard Burr, a szenátus hírszerzési bizottságának elnöke azt mondta, hogy Ratcliffe túlságosan is pártpolitikus e posztra.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Jelenleg Orbán Viktor személyében csak Magyarországnak van egy akcióképes békepárti miniszterelnöke, aki mindig megvédte a magyar érdeket, "nekünk egy válságálló miniszterelnökünk van" - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött szombati videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!