2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Donald Trump Indiával szövetkezne Kína ellenében

Amerikai fegyverek vásárlását szorgalmazta Donald Trump Indiában. Az amerikai elnök egyúttal a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését is javasolta. Indiában sokan abban reménykednek, hogy az amerikai-indiai kereskedelmi háború első számú haszonélvezője India lesz.

  • Donald Trump Indiával szövetkezne Kína ellenében

Szabályos hisztéria előzte meg Donald Trump indiai útját. Egy 33 éves hindu férfi, Bussa Krishna még szobrot is emelt neki a déli Telangana államban. A szobor isten-státuszt és külön szentélyt is kapott vagyis fohászkodni is lehet ezentúl az istenséggé nyilvánított Trumphoz.

Az amerikai elnök tiszteletére díszítették fel Mahatma Gandhi házát, annak környékét pedig alaposan feltakarították a többmilliós Ahmadabád városában. Még egy két méter magas falat is emeltek, hogy Trump elnöki limuzinjából véletlenül se láthassa meg a környező nyomornegyedet.

Donald Trump hivatalos programja a Gandhi házban kezdődött ahol az elnöki párt Narendra Modi indiai miniszterelnök kalauzolta körbe. Donald Trump a szövőkerék működésével is ismerkedett. Gandhi azért népszerűsítette használatát, mert azzal kiválthatták az angol cégek textiltermékeit, hatalmas érvágást okozva az Indiát kizsákmányoló briteknek.

A gyarmatosítás elleni harcot szimbolizálta a Trumpnak adott ajándék is. Egy szobrocska, amelyet Gandhi három bölcs majmáról mintáztak, akik "nem látnak rosszat, nem hallanak rosszat és nem beszélnek rosszat".

Innen az amerikai elnök a világ legnagyobb krikettstadionja felé indult. Az elnöki konvojt zenélő és táncoló tömeg üdvözölte.

Az ahmedabadi krikettstadion a legnagyobb ilyen sportlétesítmény a világban. Trump tiszteletére 110 ezren gyűltek össze benne.

Donald Trump beszédében amerikai fegyvereladásokat és szorosabb gazdasági együttműködést ígért a közönség nagy tetszésére. Indiában sokan abban reménykednek, hogy az amerikai elnök Kína ellen indított kereskedelmi háborújából India sokat fog profitálni, a befektetések növekedésében. Trump azonban amerikai fegyvereket is szeretne Indiának eladni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!