2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Dollárszázmilliókat költ a Soros-alapítvány a rendszerszintű rasszizmus elleni harcra

A Nyílt Társadalom Alapítványok 220 millió dollárral támogatják az USA feltörekvő fekete közösségeit és vezetőit, hogy azok képesek legyenek továbbvinni a mai lendületet – haladva a jobb jövő felé – annak érdekében, hogy a nemzet közelebb kerüljön a faji igazságossághoz – számol be az opensocietyfoundations.org.

  • Dollárszázmilliókat költ a Soros-alapítvány a rendszerszintű rasszizmus elleni harcra

Honlapjuk szerint ennek az összegnek a legnagyobb része – 150 millió dollár – ötéves támogatások révén kerül azokhoz a fekete vezetésű igazságügyi szervezetekhez, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy lendületet kapjanak azok a küzdelmek, amelyek célja a faji egyenlőség megteremtése és fenntartása. A Nyílt Társadalom lépése tükrözi azt a meggyőződésünket, hogy a valódi haladáshoz hosszú évek folyamatos támogatása szükséges.

„Inspiráló és hatalmas élmény megtapasztalni a változásoknak ezeket a pillanatait a faji igazságügyi mozgalomban” – mondta Patrick Gaspard, az Open Society Foundations elnöke.

„Örülünk, hogy az alapítónk és elnökünk, George Soros által elindított létfontosságú munkát folytathatjuk az elnyomott emberek jogainak, méltóságának megteremtése érdekében az egész világon.”

„A rendszerszintű rasszizmus lebontására irányuló küzdelem folyamatos; a köztársaság kezdetétől napjainkig létezik, és beépül a kormányzat minden szintjébe, valamint a büntető- és igazságszolgáltatási rendszerünkbe. Azonban az ország minden sarkában utcára vonuló, minden korosztályt képviselő, sokféle hátterű emberek hatalmas tömege reményt jelentenek mindannyiunk számára” – véli Patrick Gaspard.

Az opensocietyfoundations.org alapján Mandiner

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.
Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!